چین واردات گوشت خوک از استان بارسلونا را پس از شناسایی نخستین مورد تب خوکی آفریقایی در اسپانیا طی سه دهه، در لاشه دو گراز وحشی متوقف کرده است. این ویروس آخرین بار در سال ۱۹۹۴ در اسپانیا ثبت شده بود و همزمانی دوباره آن با تلاشهای مادرید برای جلب نظر پکن و افزایش سهم بازار خوک در چین، شرایط را برای این صنعت دشوار کرده است. همچنین چین واردات از کارخانههای فرآوری گوشت در این منطقه را که متعلق به ۱۲ شرکت هستند تعلیق کرده است.
اسپانیا که بزرگترین تولیدکننده گوشت خوک در اتحادیه اروپاست و حدود یک چهارم تولید این بلوک را بر عهده دارد، سالانه نزدیک به ۳/۵ میلیارد یورو صادرات دارد. مادرید طبق توافق جدید با چین اعلام کرد بخشهای دیگر کشور از این ممنوعیت معاف خواهند بود، اما تا زمانی که پکن اجرای این پروتکل را تأیید نکند، تمام صادرات گوشت خوک به چین متوقف شده است. قرار است پس از اعلام چین، صادرات از مناطق غیرآلوده از سر گرفته شود. این محدودیتها حداقل ۱۲ ماه ادامه دارد.
کره جنوبی و ایالات متحده نیز توافق مشابهی با اسپانیا دارند و همچنان از مناطق غیرآلوده واردات خواهند داشت، اما صادرات به مکزیک و ژاپن به دلیل نبود چنین توافقی محدود میشود. در شعاع ۲۰ کیلومتری محل یافتن گرازهای آلوده، ۳۹ مزرعه خوک با محدودیت فعالیت و فروش مواجه میشوند.
مقامهای اسپانیایی اعلام کردند که جمعیت گرازهای وحشی در منطقه سرشماری و از نزدیک کنترل میشود. به گفته آنان، لاشهها در زمانی کشف شدهاند که هنوز «تازه» بودهاند و همین موضوع امکان شناسایی سریع ویروس را فراهم کرده است. صادرات بیش از ۵۴۰ هزار تن گوشت خوک اسپانیا به چین در سال ۲۰۲۴ ارزشی حدود ۱/۱ میلیارد یورو داشته است.
این ویروس برای انسان خطرناک نیست اما برای خوکها کشنده است و طی سالهای اخیر به سمت غرب اروپا گسترش یافته است. آلمان و کرواسی نیز در ماههای اخیر با پیامدهای این بیماری در صنعت خوک خود مواجه بودهاند.

