چین در سال ۲۰۲۵ نرخ بهره و نسبت سپرده قانونی را کاهش خواهد داد

چین در سال ۲۰۲۵ با کاهش نرخ بهره، کاهش نسبت سپرده قانونی و اجرای سیاست‌های مالی فعال‌تر، رشد اقتصادی و مصرف را تقویت خواهد کرد.

کاهش نرخ بهره و نسبت سپرده قانونی در چین

چین قصد دارد سال آینده نرخ بهره و نسبت سپرده قانونی (RRR) را کاهش دهد. این خبر را «وانگ شین»، مدیر دفتر تحقیقات بانک مرکزی چین (PBOC) اعلام کرد.

وانگ شین در رویدادی که روز شنبه برگزار شد، تأکید کرد که بانک مرکزی قصد دارد عرضه پول و اعتبار را برای حمایت از رشد اقتصادی افزایش دهد. او خاطرنشان کرد که هنوز فضای کافی برای کاهش RRR (نسبت وجوهی که بانک‌ها باید به عنوان سپرده نگهداری کنند) وجود دارد؛ این عدد در حال حاضر به طور میانگین در سطح ۶/۶ درصد است. او افزود که شرایط تأمین مالی برای اقتصاد واقعی نیز تسهیل خواهد شد.

وانگ شین - Wang Xin - مدیر تحقیقات بانک مرکزی چین (PBOC)
وانگ شین

این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که چین با کاهش غیرمنتظره رشد اعتباری در ماه نوامبر مواجه شده است، مسئله‌ای که چالش‌هایی برای بهبود اقتصادی ایجاد کرده است. داده‌های منتشر شده در روز جمعه نشان داد که تقاضا برای وام‌ها کاهش یافته است و این موضوع فشار بیشتری بر سیاست‌گذاران وارد می‌کند تا اقدامات قاطع‌تری انجام دهند.

رهبران ارشد چین هفته گذشته بر نیاز به محرک‌های قوی‌تر برای تقویت رشد اقتصادی و اولویت دادن به مصرف در سال آینده تأکید کردند.

علاوه بر تنظیم سیاست‌های پولی، سیاست‌های مالی نیز نقش مهمی ایفا خواهند کرد. در سال ۲۰۲۵، چین نسبت کسری بودجه و مقیاس کسری را افزایش خواهد داد و همچنین اوراق قرضه ویژه فوق‌العاده بلندمدت و اوراق قرضه ویژه دولت‌های محلی بیشتری منتشر خواهد کرد. این موضوع را «هان ونشیو» معاون دفتر کمیسیون مرکزی امور مالی و اقتصادی، اعلام کرد. هان نیز در همان رویداد روز شنبه سخنرانی کرد و این اظهارات توسط شبکه تلویزیونی دولتی CCTV پوشش داده شد.

هان ونشیو - معاون دفتر کمیسیون مرکزی امور مالی و اقتصادی چین
هان ونشیو

هان اعلام کرد که دولت سیاست‌های کلان اقتصادی «فعال‌تر و امیدوارکننده‌تری» را در جلسات سالانه کنگره ملی خلق و کنفرانس مشورتی سیاسی خلق چین معرفی خواهد کرد.

او با وجود چالش‌های اخیر، نسبت به اقتصاد ابراز اطمینان کرد و پیش‌بینی کرد که رشد اقتصادی در سال جاری حدود ۵ درصد باشد که با اهداف رسمی همخوانی دارد.

منابع:بلومبرگ
این مقاله را به اشتراک بگذارید
یک کامنت بگذارید