آلن فون مرن، تحلیلگر ارشد بانک دانسکه و برترین پیشبینیگر یوان در فصل گذشته از نگاه بلومبرگ، معتقد است که چین احتمالاً بهدنبال کاهش شدید ارزش یوان نخواهد رفت و با وجود فشارهای ناشی از جنگ تجاری با آمریکا، تنها تضعیف ملایمی در پیش خواهد گرفت.
فون مرن پیشبینی میکند که ارزش یوان طی شش ماه آینده تا سقف ۵ درصد کاهش یابد، چرا که تنشها میان واشنگتن و پکن در حال افزایش است. به گفتهٔ او، مقامات چینی بهجای بهرهبرداری از نرخ ارز برای مقابله با تعرفهها، حفظ ثبات و نقش جهانی خود را بهعنوان نقطهای آرام در میان بینظمیهای جهانی در اولویت قرار دادهاند.

دیدگاه او محافظهکارانهتر از تحلیلگرانی است که احتمال دادهاند چین برای خنثیسازی تأثیر تعرفهها، ارزش یوان را تا ۳۰ درصد کاهش دهد. مسیر حرکت یوان میتواند نشاندهندهٔ راهبرد پکن در برخورد با جنگ تجاری تمامعیار باشد، بهویژه با توجه به اینکه انتظار میرود دولت چین بستههای محرک اقتصادی برای کاهش فشار تعرفههای ۱۴۵ درصدی آمریکا ارائه کند.
فون مرن که هماکنون در چین بهسر میبرد و در حال دیدار با بانکها و تحلیلگران است، میگوید: «احتمال کاهش واقعی ارزش یوان بسیار پایین است. چین در شرایط فعلی تمایلی به افزایش بیثباتی ندارد. بهنظر من این صحبتهایی که در بازار مطرح میشود اغراقآمیز است.»
روز پنجشنبه، یوان داخلی به ضعیفترین سطح خود از سال ۲۰۰۷ رسید؛ چرا که دونالد ترامپ تعرفهها را افزایش داد و این اقدام در پاسخ به بالا رفتن تعرفههای متقابل چین تا ۸۴ درصد بود. یوان خارجی نیز در همین هفته به پایینترین سطح تاریخی خود سقوط کرد.

بانک مرکزی چین این هفته نرخ مرجع روزانه یوان را کمتر از ۷/۲۰ در برابر دلار تعیین کرد؛ سطحی که بسیاری از تحلیلگران معتقد بودند بانک برای مدتها آن را حفظ کرده بود. با وجود تأکید بانک مرکزی بر حفظ ثبات ارز، انتظار میرود برای حمایت از رشد اقتصادی، سیاستهای پولی انبساطی اتخاذ شود.
دونالد ترامپ و اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا، بارها از چین خواستهاند که از ارز بهعنوان ابزار جنگ تجاری استفاده نکند. با این حال، فون مرن میگوید چین ابزارهای متعددی برای حمایت از ارزش یوان در اختیار دارد، از جمله استفاده از ذخایر ارزی و افزایش نرخ بهره در بازارهای خارجی که فروش یوان را پرهزینهتر میکند.
فون مرن که ۲۷ سال سابقه در بازارهای مالی دارد، معتقد است چین برای مقابله با تعرفههای آمریکا از روشهای دیگری نیز بهره خواهد گرفت. او در بازدید اخیرش مشاهده کرده که تمرکز مردم و کسبوکارها در چین همچنان بر رشد اقتصادی داخلی، بهویژه در حوزههایی مانند هوش مصنوعی و رباتیک باقی مانده است.
او میگوید: «چین نمیخواهد فقط هدف حمله باشد بدون اینکه واکنشی نشان دهد. آنها میگویند: این برای ما این چیز تازهای نیست؛ ما به تحریمهای تجاری آمریکا عادت داریم.»