ادامه رکوردشکنی اونس طلا هم‌زمان با افزایش فشار ترامپ بر پاول

طلای جهانی با عبور موقت از مرز ۳۵۰۰ دلار در هر اونس رکورد شکست، اما در پی برداشت سود و کاهش نگرانی‌ها، اندکی عقب‌نشینی کرد.

قیمت اونس جهانی طلا به ۳۵۰۰ دلار رسید

قیمت طلا در معاملات امروز برای نخستین‌بار از مرز ۳۵۰۰ دلار در هر اونس عبور کرد و رکوردشکنی کرد؛ هر چند تا ساعتی بعد این میزان به حدود ۳۴۰۰ دلار کاهش یافت؛ چراکه معامله‌گران پس از رشد نزدیک به ۱۰ درصدی در ماه جاری، اقدام به برداشت سود کردند.

در معاملات امروز ظهر، قیمت هر اونس طلا تا ۲/۲ درصد رشد کرد و به‌طور موقت از مرز ۳۵۰۰ دلار گذشت؛ این موضوع در پی نگرانی از اینکه دونالد ترامپ ممکن است جروم پاول، رئیس فدرال رزرو را برکنار کند، رخ داد. این نگرانی باعث خروج سرمایه از بازار سهام، اوراق قرضه و دلار ایالات متحده شد.

با این حال این فلز گران‌بها در ادامه معاملات بازار تا ۰/۴ درصد کاهش یافت و هم‌زمان با بهبود تمایل به ریسک، بازگشت بازار سهام، و ثبات در بازار اوراق قرضه و دلار، از رکورد تازه خود عقب نشست. بااین‌حال، طلا همچنان در ناحیه اشباع خرید قرار دارد؛ شاخص قدرت نسبی ۱۴ روزه آن از ۷۸ عبور کرده است که بالاتر از سطح ۷۰ و نشانه‌ای از بیش‌خرید بودن دارایی محسوب می‌شود.

نیکی شیلز، کارشناس فلزات گرانبها می‌گوید: «طلا از نظر تاکتیکی به‌شدت بیش‌خرید شده است؛ در هشت روز معاملاتی اخیر بیش از ۵۰۰ دلار افزایش یافته، بنابراین طبیعی است که شاهد توقف خرید و کاهش ریسک از سوی سرمایه‌گذاران باشیم.»

در روزهای اخیر، پناهگاه‌های امن سنتی مانند ین ژاپن، فرانک سوئیس و طلا رشد داشته‌اند؛ از طرفی ترامپ بارها خواستار کاهش فوری نرخ بهره توسط فدرال رزرو شد؛ درخواستی که به‌عنوان تهدیدی برای استقلال بانک مرکزی تلقی می‌شود و ارزش دلار را به پایین‌ترین سطح خود از سال ۲۰۲۳ رسانده است.

ترامپ روز دوشنبه در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «ممکن است اقتصاد کُند شود، مگر آنکه آقای خیلی دیر، یک بازنده بزرگ، نرخ بهره را همین حالا کاهش دهد» که اشاره‌ای مستقیم به جروم پاول داشت.

طلا از ابتدای سال جاری تاکنون حدود ۳۰ درصد افزایش یافته و عملکردی بهتر از تقریباً تمام دارایی‌های اصلی دیگر داشته است؛ چراکه سرمایه‌گذاران از بازار سهامی که در برابر تنش‌های تجاری آسیب‌پذیر است، فاصله گرفته‌اند. در حالی‌که اوراق قرضه خزانه‌داری آمریکا معمولاً پناهگاه امن در زمان‌های بحرانی محسوب می‌شوند، فروش اخیر این اوراق و نگرانی درباره وضعیت مالی ایالات متحده باعث شده بسیاری از سرمایه‌گذاران به‌سمت طلا روی بیاورند؛ طلا اکنون، به‌گفته تحلیل‌گران مؤسسه جفریز، «تنها پناهگاه امن واقعی باقی‌مانده» است.

روند صعودی چشم‌گیر طلا از اوایل سال ۲۰۲۴ آغاز شد؛ زمانی که بانک‌های مرکزی برای تنوع‌بخشی به ذخایر ارزی خود و کاهش وابستگی به دلار آمریکا و برای محافظت در برابر خطر تحریم‌ها، به خریداران عمده طلا تبدیل شدند. در هفته‌های اخیر نیز سرمایه‌گذاری در صندوق‌های قابل معامله مبتنی بر طلا افزایش یافته است.

احساس بازار نسبت به طلا به‌تدریج مثبت‌تر شده است، به‌طوری‌که بانک‌هایی مانند گلدمن ساکس پیش‌بینی کرده‌اند که قیمت طلا ممکن است تا میانه سال آینده به ۴۰۰۰ دلار در هر اونس برسد.

کاماکشیا تریودی، رئیس بخش استراتژی بازارهای نوظهور، ارز و نرخ بهره در گلدمن ساکس، در گفت‌وگو با بلومبرگ اظهار داشت: «این رشد نشان می‌دهد که تمایل به خروج از دارایی‌های دلاری و حرکت به‌سوی مجموعه‌ای گسترده‌تر از پناهگاه‌های امن رو به افزایش است.»

کارشناسان بلومبرگ درباره طلا می‌گویند:«طلا در کوتاه‌مدت به‌شدت بیش‌خرید شده و این امر آن را مستعد اصلاح قیمت می‌کند. بااین‌حال، نباید این وضعیت را با روند میان‌مدت آن اشتباه گرفت؛ طلا در دوره‌هایی که اقتصاد جهانی دچار بحران است، بهترین عملکرد را دارد و سطح عدم‌قطعیت کنونی بسیار بالا است.»

منابع:MSN
این مقاله را به اشتراک بگذارید
یک کامنت بگذارید