ریچل ریوز: قطع روابط اقتصادی با چین اقدامی «بسیار احمقانه» خواهد بود

ریچل ریوز، وزیر دارایی بریتانیا هشدار داد که قطع روابط اقتصادی با چین اشتباه است و بر حفظ تعامل تجاری با پکن در برابر فشارهای آمریکا تأکید کرد.

ریچل ریوز - وزیر دارایی بریتانیا

ریچل ریوز، وزیر دارایی بریتانیا، در واکنش به گزارش‌هایی مبنی بر فشار احتمالی ایالات متحده برای کاهش تعاملات اقتصادی با چین، هشدار داد که کاهش روابط اقتصادی با پکن اقدامی «بسیار احمقانه» خواهد بود.

ریوز قرار است هفته آینده برای مذاکرات تجاری به واشنگتن سفر کند. این اظهارات در پی گزارشی از وال‌استریت ژورنال مطرح شده که مدعی است آمریکا قصد دارد با استفاده از توافقات تجاری و تعرفه‌ها، چین را از نظر اقتصادی منزوی کند.

ریوز در گفت‌وگو با دیلی تلگراف گفت: «چین دومین اقتصاد بزرگ جهان است و عدم تعامل با آن، بسیار احمقانه خواهد بود. این رویکرد دولت ماست.»

او همچنین از احتمال عرضه اولیه سهام شرکت مد چینی “شِین” در بورس لندن حمایت کرد و به استانداردهای سخت‌گیرانه بورس لندن و اداره مقررات مالی (FCA) اشاره کرد. این شرکت، که اکنون در سنگاپور مستقر است، با انتقادات جدی درخصوص نقض حقوق کار و زنجیره تأمین مواجه بوده است. FCA با استناد به نگرانی‌ها، از جمله اتهامات گروه حقوق بشری Stop Uyghur Genocide مبنی بر استفاده شِین از پنبه منطقه سین‌کیانگ چین، تأیید این عرضه ۵۰ میلیارد پوندی را به تأخیر انداخته است.

ریوز تصریح کرد که سرمایه‌گذاری چین در بخش‌های حساس زیرساخت‌های حیاتی ملی ممنوع خواهد بود، اما نسبت به سرمایه‌گذاری در سایر حوزه‌ها باز است. این اظهارات در حالی بیان شد که دولت اخیراً اختیارات اضطراری برای ادامه فعالیت کارخانه فولاد بریتیش استیل در اسکنتورپ را، که متعلق به شرکت چینی جینگ‌یه است، از پارلمان دریافت کرد. این شرکت به عدم تأمین کافی مواد اولیه متهم شده که باعث تهدید توقف فعالیت کوره‌های بلند کارخانه شده بود. برخی نمایندگان پارلمان نسبت به ارتباط احتمالی جینگ‌یه با دولت چین ابراز نگرانی کرده‌اند.

جاناتان رینولدز، وزیر بازرگانی بریتانیا، اعلام کرد که شرکت‌های چینی، به ویژه در صنعت فولاد، تحت بررسی‌های سخت‌گیرانه‌تری قرار خواهند گرفت اما سرمایه‌گذاری چین در سایر بخش‌ها را رد نکرد.

سفارت چین در لندن در واکنش به اظهارات برخی نمایندگان پارلمان بریتانیا، آن‌ها را به داشتن «ذهنیت متکبرانه، ناآگاهانه و منحرف» و اظهارات «ضدچینی» متهم کرد.

ریوز در جریان سفر خود به ایالات متحده، با وزیر خزانه‌داری آمریکا، اسکات بسنت و سایر وزرای دارایی در نشست‌های بهاره صندوق بین‌المللی پول دیدار خواهد کرد. بریتانیا امیدوار است که کاهش تعرفه‌ها، به ویژه در حوزه فولاد، آلومینیوم و خودروها، طی هفته‌ها یا ماه‌های آینده به توافق برسد. داروها فعلاً در پیش‌نویس توافق گنجانده نشده‌اند. دونالد ترامپ اعلام کرده که به‌زودی تعرفه‌هایی برای این بخش وضع خواهد کرد که ممکن است میلیاردها پوند به شرکت‌های دارویی بریتانیا خسارت وارد کند.

کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، روز جمعه در نخستین تماس خود با ترامپ پس از اعمال تعرفه ۱۰ درصدی از سوی واشنگتن، بر تعهد خود به تجارت آزاد و باز و اهمیت منافع ملی تأکید کرد.

منابع:گاردین
این مقاله را به اشتراک بگذارید
یک کامنت بگذارید