افزایش جزئی تورم در آمریکا و تأثیر آن بر سیاست‌های نرخ بهره فدرال رزرو

علیرغم این که انتظار می‌رود تورم آمریکا کمی افزایش یابد، اما کاهش نرخ بهره از سوی فدرال رزرو همچنان محتمل است.

رییس فدرال رزرو بانک مرکزی ایالات متحده - جروم پاول

پیش‌بینی می‌شود که تورم آمریکا در ماه جولای به طور متوسط افزایش یافته باشد، اما بعید است که این امر فدرال رزرو را از کاهش نرخ بهره در سپتامبر باز دارد.

انتظار می‌رود شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) در ماه جولای نسبت به ژوئن 0/2 درصد افزایش یابد، هم برای رقم کلی و هم برای شاخص اصلی که مواد غذایی و انرژی را شامل نمی‌شود. در حالی که این نشان‌دهنده شتاب گرفتن از ماه قبل است، نرخ تورم سالانه همچنان نزدیک به پایین‌ترین سطح خود از اوایل سال 2021 است.

کاهش اخیر فشارهای قیمتی، فدرال رزرو را به بررسی کاهش نرخ بهره تشویق کرده و تمرکز را به سمت بازار کار راکد تغییر داده است. رشد اشتغال در ماه جولای به شدت کاهش یافته و نرخ بیکاری افزایش یافت که ترس از رکود و نوسانات شدید بازارهای مالی را به دنبال داشت.

در صورت انتشار گزارش CPI مطابق با انتظارات، روند نزولی مداوم تورم تأیید خواهد شد. اقتصاددانان پیش‌بینی می‌کنند که بازگشت جزئی از گزارش شگفت‌انگیز ژوئن، عمدتا به دلیل خدمات اصلی به استثنای مسکن خواهد بود. با این حال، کاهش مداوم هزینه‌های مسکن، یک جزء اصلی CPI، انتظار می‌رود این امر را جبران کند.

شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) نیز با دقت مورد توجه قرار خواهد گرفت؛ زیرا بینش‌هایی در مورد معیار تورمی ترجیحی فدرال، شاخص قیمت مخارج مصرف شخصی (PCE) ارائه می‌دهد.

سایر شاخص‌های اقتصادی مورد انتظار شامل فروش خرده فروشی، انتظارات تورمی، احساسات کسب‌وکار کوچک، تولید صنعتی و ساخت مسکن جدید خواهد بود. چندین مقام فدرال رزرو قرار است این هفته سخنرانی کنند.

میشل بومن، عضو شورای حکام فدرال رزرو، نگرانی خود را در مورد خطرات تورمی مداوم و بازار کار قوی ابراز کرد و نشان داد که ممکن است با کاهش نرخ بهره در سپتامبر مخالف باشد.

چشم‌انداز اقتصادی سایر کشورهای جهان

کانادا: داده‌های آغاز مسکن و فروش عمده/تولید منتشر خواهد شد.

بریتانیا: طوفانی از داده‌های اقتصادی، از جمله دستمزدها، تورم، تولید ناخالص داخلی و فروش خرده فروشی، بینش‌هایی را برای بانک انگلستان فراهم خواهد کرد.

نروژ: انتظار می‌رود بانک مرکزی نرخ بهره خود را علیرغم کاهش تورم اصلی در سطح 4/5 درصد حفظ کند.

سوئد: داده‌های تورمی بر تصمیم بانک مرکزی در مورد کاهش نرخ بهره احتمالی تأثیر خواهد گذاشت.

منطقه یورو: داده‌های کلیدی شامل اعتماد سرمایه‌گذار ZEW آلمان و تولید صنعتی منطقه یورو است.

بازارهای نوظهور: تورم، تولید ناخالص داخلی و تصمیمات سیاست پولی در کشورهای مانند چین، هند، برزیل، آرژانتین و آفریقای جنوبی مورد توجه خواهد بود.

به طور کلی، در حالی که چشم‌انداز اقتصادی جهانی پیچیده باقی می‌ماند، احتمال کاهش نرخ بهره فدرال در سپتامبر همچنان بالاست.

این مقاله را به اشتراک بگذارید
یک کامنت بگذارید