افزایش قدرت دلار در پی سیاست محتاطانه فدرال رزرو

شاخص دلار آمریکا در پی سیاست‌های محتاطانه فدرال رزرو و تنش‌های جهانی، به بالاترین سطح خود در دو سال گذشته رسید و در برابر اکثر ارزهای اصلی تقویت شد.

تاثیرات سیاست های فدرال رزرو بر ارزش دلار ایالات متحده آمریکا

ارزش دلار آمریکا روز سه‌شنبه به بالاترین سطح خود در دو سال گذشته رسید و در آستانه افزایش سالانه در برابر تقریباً تمام ارزهای اصلی قرار گرفت. افزایش قدرت دلار ناشی از انتظار معامله‌گران است که فدرال رزرو نرخ‌های بهره را بالاتر از همتایان جهانی خود نگه دارد و این موضوع موجب تسلط دلار بر رقبایی نظیر یورو، پوند، ین و .. شده است.

تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که فدرال رزرو در سال آینده با احتیاط بیشتری نرخ‌های بهره را کاهش دهد، چرا که تورم همچنان بالاتر از هدف سالانه ۲/۰ درصد باقی مانده است. تحلیلگران همچنین انتظار دارند که سیاست‌های پیشنهادی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب، از جمله کاهش مقررات تجاری، کاهش مالیات‌ها، تعرفه‌ها و کنترل شدیدتر مهاجرت، رشد اقتصادی را تحریک کرده و فشارهای تورمی را افزایش دهد.

لی هاردمن، تحلیلگر ارشد ارز در MUFG، گفت: «بازدهی اوراق خزانه‌داری آمریکا برای انعکاس اثرات تورمی احتمالی از سیاست‌های دولت ترامپ، مانند افزایش تعرفه‌ها، کنترل سخت‌تر مهاجرت و سیاست‌های مالی آزادتر، افزایش یافته است.»

شاخص دلار ۰/۴۱ درصد افزایش یافت و به ۱۰۸/۴۹ رسید. پیش‌تر در همان روز به ۱۰۸/۵۸ رسید که بالاترین سطح از نوامبر ۲۰۲۲ بود. این شاخص در مسیر افزایش سالانه ۷/۰ درصد قرار دارد.

ناامنی جهانی و افزایش تقاضا برای دلار

تحلیلگران Action Economics اعلام کردند: «دلار آمریکا از نگرانی‌های رو به رشد در مورد رشد اقتصادی در جاهای دیگر در برابر زمینه ریسک‌های ژئوپلیتیک حمایت شده است.»

چشم‌انداز رشد ضعیف‌تر در خارج از ایالات متحده و افزایش تنش‌های ژئوپلیتیک، از جمله درگیری‌های خاورمیانه و جنگ مداوم روسیه و اوکراین، تقاضا برای دلار را بیشتر کرده است.

ین ژاپن، بازنده بزرگ

ین ژاپن یکی از ضعیف‌ترین عملکردهای سال را به نمایش گذاشته و در آستانه چهارمین کاهش سالانه خود در برابر دلار قرار گرفته است. دلار ۰/۲۹ درصد افزایش یافت و به ۱۵۷/۲۸ ین رسید و در مسیر افزایش سالانه ۱۱/۵ درصد قرار دارد. تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که در نهایت، کاهش نرخ‌های فدرال رزرو و افزایش نرخ بهره توسط بانک مرکزی ژاپن از ین حمایت کند. با این حال، معامله‌گران همچنان به نظارت بر مداخله احتمالی مقامات ژاپنی ادامه می‌دهند، چرا که آن‌ها امسال چندین بار برای تثبیت ین اقدام کرده‌اند.

افت یورو و پوند

معامله‌گران انتظار دارند که بانک مرکزی اروپا در مقایسه با فدرال رزرو کاهش نرخ بهره تندتری را دنبال کند، در حالی که یورو ۰/۵۲ درصد کاهش یافت و به ۱/۰۳۵۳ دلار رسید، در مسیر کاهش سالانه ۶/۲ درصد. پوند بریتانیا نیز ۰/۳۴ درصد افت کرد و به ۱/۲۵۰۸ دلار رسید که نشان‌دهنده زیان سالانه ۱/۶ درصد است—که کمترین کاهش در میان ارزهای اصلی در برابر دلار در سال جاری است.

افت دلارهای استرالیا و نیوزیلند به پایین‌ترین سطح

در اقیانوسیه نیز دلار استرالیا با کاهش ۹/۲ درصدی در سال جاری، بدترین عملکرد خود از سال ۲۰۱۸ را نشان می‌دهد. دلار نیوزیلند هم با افت ۱۱/۴ درصدی در سال جاری، ضعیف‌ترین عملکرد خود از سال ۲۰۱۵ را تجربه کرده است.

این مقاله را به اشتراک بگذارید
یک کامنت بگذارید