ابراز امیدواری اردوغان نسبت به کاهش تحریم‌های آمریکا علیه ترکیه

اردوغان با اشاره به بهبود روابط با واشنگتن، نسبت به کاهش تحریم‌های دفاعی آمریکا علیه ترکیه ابراز امیدواری کرد.

رجب طیب اردوغان

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، نسبت به کاهش تحریم‌های دفاعی ایالات متحده علیه کشورش ابراز امیدواری کرد و گفت که نشانه‌هایی از بهبود روابط میان آنکارا و واشنگتن دیده می‌شود. او معتقد است که با تغییر فضای سیاسی در آمریکا و بهبود تدریجی مناسبات دو کشور، موانع موجود در حوزه همکاری‌های دفاعی نیز می‌تواند برداشته شود.

اردوغان در بازگشت از سفر خود به آلبانی، که برای شرکت در اجلاس جامعه سیاسی اروپا در تیرانا انجام شده بود، به خبرنگاران گفت: «می‌توانیم با اطمینان بگوییم که در زمینه تحریم‌های قانون CAATSA، نوعی نرمش و انعطاف به وجود آمده است.»

قانون CAATSA یا «قانون مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریم‌ها»، در سال‌های اخیر پس از آن اعمال شد که ترکیه سامانه دفاع موشکی اس-۴۰۰ ساخت روسیه را خریداری کرد. این اقدام، واکنش شدید واشنگتن را به همراه داشت و موجب شد که آمریکا ترکیه را از پروژه ساخت جنگنده‌های اف-۳۵ کنار بگذارد و تحریم‌هایی علیه صنایع دفاعی آنکارا اعمال کند.

جنگنده اف ۳۵ - لاکهید مارتین
ترکیه برای دسترسی به جنگنده‌های اف ۳۵ تلاش زیادی می‌کند

اردوغان تأکید کرد که موضوع تحریم‌ها را به طور مستقیم با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا و همچنین تام باراک، سرمایه‌گذار شناخته‌شده و سفیر تازه‌منصوب ایالات متحده در ترکیه، در میان گذاشته است. به گفته او، فضای گفت‌وگوها مثبت بوده و چشم‌انداز روشنی برای کاهش تنش‌ها وجود دارد.

او افزود: «بر این باورم که فرآیند مربوط به CAATSA را می‌توانیم با سرعت بیشتری پشت سر بگذاریم. وقتی صحبت از دو شریک راهبردی و متحد اصلی در ناتو است، نباید هیچ مانع و محدودیتی در زمینه همکاری‌های دفاعی میان ما وجود داشته باشد.»

اردوغان در تلاش است با بازنگری در روابط دوجانبه، زمینه‌ای برای همکاری‌های گسترده‌تر با واشنگتن فراهم کند. به همین منظور، او در تماس تلفنی مورخ ۵ مه با رئیس‌جمهور آمریکا، از او دعوت کرده است تا از ترکیه بازدید کند. وی در این گفت‌وگو آمادگی کشورش را برای تقویت همکاری‌ها در زمینه‌های مختلف، از جمله دفاعی، اعلام کرده است.

نشانه‌هایی از گرم شدن روابط دو کشور نیز به چشم می‌خورد. یکی از مهم‌ترین این نشانه‌ها، تأیید فروش سامانه موشکی به ارزش ۳۰۴ میلیون دلار از سوی آمریکا به ترکیه در هفته گذشته است. البته این قرارداد هنوز باید به تأیید کنگره ایالات متحده برسد. این تحول در حالی رخ داد که مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، در نشستی غیررسمی با وزیران خارجه ناتو در شهر آنتالیا حضور داشت.

اگرچه مسیر بهبود روابط ترکیه و آمریکا همچنان با چالش‌هایی روبه‌رو است، اما این تحولات می‌تواند آغازی برای همکاری‌های نزدیک امنیتی و دفاعی میان دو عضو ناتو باشد.

منابع:بلومبرگ
این مقاله را به اشتراک بگذارید
یک کامنت بگذارید