قیمت طلا در روز چهارشنبه به بالاترین سطح تاریخی خود رسید، زیرا تنشهای تجاری بین ایالات متحده و چین شدت گرفت. اقدام جدید پکن برای اعمال تعرفه بر واردات آمریکا، در پاسخ به تعرفههای واشنگتن بر کالاهای چینی، باعث افزایش عدم اطمینان در بازار و افزایش تقاضا برای این فلز گرانبها شد.
تا ساعت ۰۲:۵۳ به وقت گرینویچ، قیمت طلای نقدی با ۰/۲٪ افزایش به ۲۸۴۸/۶۹ دلار در هر اونس رسید، پس از آنکه در اوایل جلسه معاملاتی رکورد ۲۸۵۳/۹۷ دلار را ثبت کرد. معاملات آتی طلای آمریکا نیز ۰/۲٪ رشد کرد و به ۲۸۷۹/۷۰ دلار رسید.
رئیسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ، روز سهشنبه اعلام کرد که عجلهای برای مذاکره با رئیسجمهور چین، شی جینپینگ، جهت کاهش تنشهای تجاری میان دو اقتصاد بزرگ جهان ندارد. در واکنش به تعرفههای آمریکا، چین تعرفههای هدفمندی را بر کالاهای آمریکایی اعمال کرد و چندین شرکت، از جمله گوگل، را تحت بررسی برای اعمال تحریمهای احتمالی قرار داد.
ایلیا اسپیواک، رئیس اقتصاد کلان در Tastylive، اظهار داشت: «نقطه عطف بعدی برای طلا احتمالاً سطح ۳۰۰۰ دلار خواهد بود… اگر جنگ تجاری تشدید شود، چین ممکن است انگیزه بیشتری برای افزایش ذخایر طلای خود داشته باشد.»
در همین حال، مقامات فدرال رزرو هشدار دادهاند که سیاست تعرفهای دولت ترامپ میتواند خطر افزایش تورم را به همراه داشته باشد. یکی از مقامات روز دوشنبه اعلام کرد که عدم اطمینان در مورد چشمانداز قیمتها ممکن است نیاز به کاهش نرخ بهره را کمتر از حد انتظار کند. در حالی که طلا به عنوان پوششی در برابر تورم در نظر گرفته میشود، افزایش نرخ بهره میتواند جذابیت آن را در میان سرمایهگذاران کاهش دهد.
دادههای کلیدی اقتصادی که این هفته مورد توجه سرمایهگذاران قرار دارند شامل گزارش اشتغال ADP است که ساعت ۱۳:۱۵ به وقت گرینویچ منتشر میشود و همچنین گزارش اشتغال بخش غیرکشاورزی در روز جمعه که میتواند اطلاعات بیشتری درباره وضعیت اقتصادی ایالات متحده ارائه دهد.
اسپیواک افزود: «تقاضای طلا احتمالاً از دیگر فلزات گرانبها نیز حمایت خواهد کرد، اما حساسیت آنها به تمایلات ریسکپذیری باعث شده عملکرد ضعیفتری داشته باشند.»
در میان سایر فلزات گرانبها، نقره نقدی با ۰/۲٪ افزایش به ۳۲/۱۵ دلار در هر اونس رسید، پلاتین ۰/۳٪ رشد کرد و به ۹۶۶/۹۵ دلار رسید، در حالی که پالادیوم ۰/۹٪ کاهش یافت و به ۹۸۱/۷۵ دلار رسید.