قیمت طلا همزمان با تضعیف دلار به بالاترین سطح تاریخی رسید

قیمت جهانی اونس طلا با تشدید تنش‌های تجاری آمریکا و چین و تضعیف دلار، به رکورد تاریخی جدیدی رسید.

قیمت جهانی اونس طلا

خلاصه

  • ترامپ تعرفه‌ها بر کالاهای چینی را به ۱۲۵٪ افزایش داد
  • قیمت مصرف‌کننده در آمریکا در ماه مارس به‌طور غیرمنتظره‌ای کاهش یافت
  • احتمال کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو پس از انتشار داده‌های CPI افزایش یافت

روز پنج‌شنبه قیمت طلا نزدیک به ۳٪ افزایش یافت و به بالاترین سطح تاریخی خود رسید، زیرا تشدید تنش‌های تجاری میان ایالات متحده و چین همراه با کاهش ارزش دلار، سرمایه‌گذاران را به سمت این دارایی امن سوق داد.

طلای نقدی با ۲/۶٪ افزایش به ۳۱۶۰/۸۲ دلار در هر اونس رسید در ساعت ۱۳:۵۴ به وقت شرق آمریکا (۱۷:۵۴ به وقت گرینویچ)، پس از آن‌که در اوایل جلسه معاملاتی به رکورد ۳۱۷۱/۴۹ دلار نیز دست یافته بود. قراردادهای آتی طلای آمریکا نیز با ۳/۲٪ رشد به ۳۱۷۷/۵۰ دلار رسیدند.

ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز چهارشنبه اعلام کرد که تعرفه‌ها برای ده‌ها کشور به‌طور موقت کاهش خواهد یافت، اما تعرفه واردات از چین از ۱۰۴٪ به ۱۲۵٪ افزایش می‌یابد.

نیکوس تزابوراس، تحلیلگر ارشد بازار در سایت Tradu.com گفت: «طلا جایگاه خود را به عنوان دارایی امن بازیافته و در مسیر دستیابی به رکوردهای جدید قرار گرفته است». او افزود که احتمال توافق‌های تجاری می‌تواند رشد قیمت طلا را محدود کند و کاهش احتمال کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو، با تقویت دلار، بر قیمت طلا فشار وارد خواهد کرد.

شاخص دلار (.DXY) بیش از ۱٪ در برابر سبدی از ارزهای اصلی کاهش یافت که طلا را برای دارندگان ارزهای دیگر ارزان‌تر کرد.

داده‌های اقتصادی روز پنج‌شنبه نشان داد که قیمت مصرف‌کننده در آمریکا در ماه مارس به‌طور غیرمنتظره‌ای کاهش یافته است؛ اما با افزایش دوباره تعرفه‌ها بر چین، ریسک‌های تورمی همچنان بالا مانده‌اند. معامله‌گران پس از این داده‌ها انتظار دارند که فدرال رزرو از ماه ژوئن کاهش نرخ بهره را آغاز کند و تا پایان سال نرخ‌ها را در مجموع یک واحد درصد کاهش دهد.

الکس اِبکاریان، مدیر اجرایی شرکت Allegiance Gold گفت: «ما شاهد خرید طلا از سوی بانک‌های مرکزی هستیم و تا زمانی که ورود سرمایه به صندوق‌های قابل معامله در بورس (ETF) و ریسک‌های ناشی از سیاست پولی ادامه داشته باشد، عوامل کلیدی زیادی از طلا حمایت خواهند کرد».

در بازار دیگر فلزات گران‌بها، نقره نقدی با ۰/۵٪ کاهش به ۳۰/۸۸ دلار در هر اونس رسید، پلاتین ۰/۵٪ افت کرد و به ۹۳۲/۴۱ دلار رسید و پالادیم با ۱/۴٪ کاهش به ۹۱۸/۴۵ دلار رسید.

منابع:رویترز
این مقاله را به اشتراک بگذارید
یک کامنت بگذارید