افت شاخص سهام هنگ‌کنگ در پی ناامیدی از بسته محرک اقتصادی چین

شاخص هنگ‌سنگ هنگ‌کنگ در پی ناامیدی سرمایه‌گذاران از بسته محرک اقتصادی چین و نبود حمایت کافی برای مصرف‌کنندگان، ۱/۵ درصد کاهش یافت.

شاخص هَنگ‌سِنگ (Hang Seng) یکی از مهم‌ترین شاخص‌های بازار سهام هنگ‌کنگ است که به‌عنوان معیاری برای ارزیابی وضعیت شرکت‌های بزرگ چینی و بین‌المللی فعال در بازار هنگ‌کنگ و همچنین سنجش احساسات سرمایه‌گذاران خارجی نسبت به اقتصاد چین عمل می‌کند.

این شاخص که شامل مجموعه‌ای از سهام شرکت‌های اصلی فعال در حوزه‌های مالی، املاک، صنایع و فناوری است، به دلیل تأثیرپذیری از سیاست‌ها و اقتصاد چین، به‌طور گسترده‌ای دنبال می‌شود.

اخیراً پس از آنکه چین یک بسته ۱/۴ تریلیون دلاری را برای بازسازی بدهی‌های دولت‌های محلی اعلام کرد، اما در آن حمایتی برای مصرف‌کنندگان در نظر نگرفت، شاخص هَنگ سِنگ هنگ‌کنگ ۱/۵ درصد افت کرد. این کاهش نشان‌دهنده ناامیدی سرمایه‌گذاران از عدم توجه به تقویت مصرف داخلی و نیازهای بازار در این بسته است.

روز دوشنبه، بازار سهام هنگ‌کنگ در واکنش به این بسته که هفته گذشته توسط مقامات چینی اعلام شد، با کاهش روبه‌رو شد. این بسته که با هدف تقویت اقتصاد چین طراحی شده بود، انتظارات سرمایه‌گذاران را برآورده نکرد، زیرا بسیاری امیدوار بودند که در این طرح، تدابیر حمایتی بیشتری به‌ویژه برای مصرف‌کنندگان دیده شود.

سهام چین هفته گذشته به دلیل امید به جزئیات بیشتر از این بسته رشد کرده بود؛ مخصوصاً پس از مجموعه‌ای از سیاست‌های جدیدی که اواخر سپتامبر اعلام شد. با این حال، عدم ارائه حمایت مستقیم برای مصرف‌کنندگان باعث ناامیدی شد و شاخص هَنگ سِنگ، که وضعیت احساسات سرمایه‌گذاران خارجی نسبت به چین را بازتاب می‌دهد، ۱/۵ درصد کاهش یافت.

جیسون لوئی، رئیس استراتژی سهام و مشتقات بانک BNP Paribas در آسیا-پاسیفیک، گفت: «سرمایه‌گذاران دیگر چندان خوش‌بین نیستند و حس می‌کنند که رویداد اصلی به پایان رسیده و حالا دچار ناامیدی شده‌اند.»

او اشاره کرد که برخلاف بازار هنگ‌کنگ، بازارهای داخلی چین به دلیل افزایش مشارکت خرده‌فروشی و ارائه تسهیلات وام‌دهی بانک مرکزی، که شرکت‌ها را به خرید سهام تشویق می‌کند، وضعیت بهتری داشتند و شاخص CSI 300 چین با رشد ۰/۷ درصد بسته شد.

بانک مرکزی چین نیز نرخ تبادل یوان را به پایین‌ترین سطح سال رساند و آن را به ۷/۱۸ یوان در برابر دلار تعیین کرد که ۰/۵ درصد کمتر از نرخ روز جمعه بود. در همین حال، ارزش دلار در مقابل سبدی از شش ارز دیگر تقویت شد و ۰/۳ درصد افزایش یافت.

افت نرخ یوان، ناشی از نگرانی‌ها درباره خروج سرمایه و احتمال افزایش تنش‌های تجاری با دولت جدید آمریکا است که ممکن است بر اقتصاد چین اثر بگذارد. در همین زمان، قیمت مواد اولیه ساخت‌وساز مانند سنگ‌آهن و مس نیز به دلیل پیش‌بینی کاهش تقاضا در چین افت کردند. بحران بازار املاک در این کشور باعث کاهش رشد اقتصادی شده است.

قراردادهای آتی سنگ‌آهن در بورس کالای دالیان ۳ درصد کاهش یافت و به ۷۶۰ یوان (۱۰۶ دلار) در هر تن رسید و قیمت مس در بازار فلزات لندن نیز ۲/۴ درصد افت کرد و به ۹۴۷۷ دلار در هر تن رسید. سهام BHP، بزرگترین شرکت معدنی جهان، نیز ۴/۱ درصد افت کرد.

قیمت نفت خام برنت، که شاخص بین‌المللی نفت است و به‌شدت از چشم‌انداز تقاضای چین تأثیر می‌پذیرد، ۰/۴ درصد کاهش یافت و به ۷۳/۵۰ دلار در هر بشکه رسید.

در بازارهای آپشن نیز معامله‌گران مواضع خود را در سهام چینی لیست‌شده در هنگ‌کنگ کاهش دادند که نشان‌دهنده تردید نسبت به تاثیرگذاری این بسته بر بازارهاست. به همین دلیل، ارزش آپشن‌های شش‌ماهه شاخص شرکت‌های چینی هنگ‌سنگ ۹/۲ درصد افت کرد.

روز جمعه، کنگره ملی خلق چین اعلام کرد که بسته ۱/۴ تریلیون دلاری به دولت‌های محلی امکان می‌دهد تا برای بازسازی بدهی‌های پنهانی به ارزش حدود ۱۴ تریلیون یوان اوراق قرضه منتشر کنند.

وزیر دارایی چین، لان فوآن، اعلام کرد که دولت در حال بررسی اقدامات بیشتری برای حمایت از بانک‌ها و مصرف‌کنندگان است، اما هنوز جزئیات بیشتری در این باره ارائه نشده است. تحلیل‌گران نومورا نوشتند که این بسته به‌جای تمرکز بر محرک قوی، به تثبیت وضعیت پرداخته و فاقد حمایت جدی برای بانک‌ها و مصرف‌کنندگان است، به همین دلیل آن را ناامیدکننده ارزیابی کردند.

اکنون توجه‌ها به کنفرانس کاری اقتصادی مرکزی در دسامبر معطوف شده که ممکن است جزئیات بیشتری از اقدامات حمایتی چین ارائه شود.

این مقاله را به اشتراک بگذارید
یک کامنت بگذارید