آژانس بین‌المللی انرژی: اوپک پلاس اکنون به سختی نیمی از بازار نفت را در اختیار دارد

آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) می‌گوید که رشد تقاضای نفت و سهم بازار کشورهای اوپک در سه ماهه اخیر به شدت کاهش یافته است

اوپک

آژانس بین‌المللی انرژی روز پنجشنبه اعلام کرد که اوپک پلاس اکنون به سختی نیمی از تولید جهانی نفت را کنترل می‌کند، زیرا رشد تقاضا به شدت کاهش یافته و تولید نفت از سوی آمریکا به بالاترین حد خود رسیده است.

آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد کاهش تولید اخیر برای تقویت قیمت نفت، سهم بازار اوپک پلاس را به تنها ۵۱ درصد کاهش داده است که پایین‌ترین میزان از زمان تأسیس این کارتل در سال ۲۰۱۶ است.

با این حال علیرغم کاهش تولید، قیمت نفت کمتر از ۷۵ دلار در هر بشکه باقی مانده است، در حالی که آژانس بین‌المللی انرژی خاطرنشان کرد که رشد تقاضای جهانی نفت در سه ماهه جاری به شدت کاهش خواهد یافت.

با استناد به عوامل اقتصاد کلان مانند نرخ‌های بهره بالاتر و بازگشت از پایین‌ترین سطح ناشی از کووید، اعلام کرد تقاضا برای سه ماهه تقریباً ۴۰۰ هزار بشکه در روز کمتر از آنچه که در ماه گذشته پیش‌بینی کرده بود، خواهد بود.

این نهاد ناظر اضافه کرد که تأثیر اوپک پلاس بر بازار ممکن است در سال آینده بیشتر هم کاهش یابد، زیرا انتظار می‌رود افزایش تولید توسط کشورهای غیرعضو برای برآورده کردن کل افزایش پیش‌بینی تقاضای جهانی برای سال ۲۰۲۴ کافی باشد.

این گزارش خاطرنشان کرد که عرضه بی‌سابقه از ایالات متحده و افزایش تولید از سوی تولیدکنندگانی مانند گویان و برزیل، عرضه نفت کشورهای غیر اوپک را به میزان ۱/۲ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۴ افزایش می‌دهد که از پیش بینی ۱/۱ میلیون بشکه در روز برای رشد تقاضا بیشتر است.

اوپک پلاس (که شامل اعضای اوپک به علاوه کشورهایی مانند روسیه، مکزیک و آذربایجان است) طی ۱۴ ماه گذشته چندین دور کاهش عرضه را اعلام کرده است. اما تلاش‌های آن برای حمایت از قیمت‌های بالای ۸۰ دلار در هر بشکه به دلیل افزایش تولید توسط کشورهای غیرعضو با مانع مواجه شده است.

آژانس بین‌المللی انرژی می‌گوید ایالات متحده که در حال حاضر ۲۰ میلیون بشکه در روز تولید می‌کند، منبع اصلی رشد عرضه در سال آینده باقی خواهد ماند.

آژانس بین‌المللی انرژی گفت: «افزایش مداوم تولید و کندی رشد تقاضا، تلاش‌های تولیدکنندگان کلیدی برای دفاع از سهم خود در بازار و حفظ قیمت‌های نفت بالا پیچیده کرده است.»

این سازمان اکنون انتظار دارد رشد تقاضای نفت از ۲/۸ میلیون بشکه در روز در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳ به ۱/۹ میلیون بشکه در روز در این سه ماهه کاهش یابد.

این مقاله را به اشتراک بگذارید
یک کامنت بگذارید