شرکت مالی بینالمللی (IFC)، بازوی سرمایهگذاری خصوصی بانک جهانی، قصد دارد سرمایهگذاریهای خود در پاکستان را گسترش داده و بر تأمین مالی زیرساختهای بزرگ در این کشور تمرکز کند.
سفر مختار دیوپ، رئیس IFC، پس از اعلام چارچوب مشارکت کشوری بانک جهانی به ارزش ۲۰ میلیارد دلار برای پاکستان انجام شده است. IFC نیز استراتژی سرمایهگذاری خود را مطابق با این طرح تنظیم کرده است.
دیوپ اعلام کرد که برنامه سرمایهگذاری IFC میتواند طی دهه آینده، سالانه تا ۲ میلیارد دلار سرمایه جذب کند. البته وی تأکید کرد که این میزان در مقایسه با نیازهای گسترده زیرساختی پاکستان، بهویژه در بخشهای انرژی، آب، بنادر و فرودگاهها، رقم چندان بالایی نیست.
وی با ابراز خوشبینی خاطرنشان کرد که پیشرفت ملموس در پروژههای کلیدی طی ماههای آینده، توانایی پاکستان را برای جذب تأمین مالی در مقیاس بزرگ تقویت خواهد کرد.
پاکستان در حال حاضر تحت یک برنامه نجات ۷ میلیارد دلاری صندوق بینالمللی پول (IMF) قرار دارد و بهتازگی از ورشکستگی بدهی دولتی نجات یافته است. با این حال ذخایر ارزی این کشور همچنان در سطح بحرانی است و حتی کفاف کمتر از یک ماه واردات را میدهد.
در سال مالی ۲۰۲۴، میزان سرمایهگذاری IFC در پاکستان به ۲/۱ میلیارد دلار رسید. دیوپ تأکید کرد که این سازمان به بخشهای کشاورزی، زیرساخت، امور مالی و صنایع دیجیتال علاقهمند است. همچنین، وی بر نقش فزاینده سرمایهگذاریهای سهامی در توسعه پاکستان تأکید کرد، زیرا IFC در حال افزایش تعهدات سهامی خود در سطح جهانی، از جمله در پاکستان است.