بررسی تأثیر انتخابات آمریکا بر تصمیمات فدرال رزرو

جروم پاول تاکید می‌کند که فدرال رزرو در سال انتخابات تحت تاثیر سیاست قرار نمی‌گیرد

فدرال رزرو - جروم پاول - دونالد ترامپ - جو بایدن

مقامات فدرال رزرو (بانک مرکزی ایالات متحده) به شدت بر جدایی خود از سیاست تأکید می‌کنند، اما انتخابات ریاست جمهوری در اواخر سال میلادی این نهاد را در مسیر درگیری با کشمکش‌های حزبی قرار می‌دهد.

فدرال رزرو از کاخ سفید دستور نمی‌گیرد

مقامات فدرال رزرو به طور مستقل از کاخ سفید سیاست‌گذاری می‌کنند، به این معنی که در حالی که روسای جمهور می‌توانند برای کاهش نرخ بهره فشار بیاورند، اما نمی‌توانند بانک مرکزی را مجبور به کاهش هزینه‌های استقراض کنند. کنگره بر فدرال رزرو نظارت می‌‌کند، اما آن هم فاقد قدرتی برای تأثیر مستقیم بر تصمیمات نرخ بهره است.

دلیلی برای این جدایی وجود دارد. سیاستمداران عموماً خواهان نرخ‌های بهره پایین هستند که با ارزان کردن وام به تقویت رشد اقتصادی کمک می‌کند.

اما فدرال رزرو از نرخ‌های بهره بالاتر استفاده می‌کند تا تورم را کنترل کرده و ثابت نگه دارد و بنابراین اگر سیاستمداران این توانایی را داشته باشند که نرخ‌ها را پایین نگه دارند و اقتصاد را دائماً تحت تأثیر قرار دهند، می‌تواند باعث شود که افزایش قیمت‌ها از کنترل خارج شود.

فشارهای ترامپ به فدرال رزرو

با توجه به استقلال فدرال رزرو، روسای جمهور آمریکا از اوایل دهه 1990 تا حد زیادی از صحبت در مورد سیاست‌های بانک مرکزی اجتناب کرده‌اند. دولت‌ها استدلال کردند که تحت فشار قرار دادن مقامات برای کاهش نرخ‌ها بعید به نظر می‌رسد که کمکی کند و می‌تواند با وادار کردن سیاست‌گذاران به نگه داشتن نرخ‌ها برای مدت طولانی‌تر برای اثبات مستقل بودن آن‌ها از کاخ سفید نتیجه معکوس داشته باشد.

اما از زمانی که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا شد، این هنجار را تغییر داد. ترامپ مقامات فدرال رزرو را احمق خواند و تلویحاً گفت که جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، به دلیل بالا نگه داشتن نرخ بهره، «دشمن» آمریکاست! او اکنون در حالی که به عنوان نامزد جمهوری‌خواه مبارزات انتخاباتی خود را آغاز می‌کند، باز هم در مورد فدرال رزرو صحبت کرده است و مدعی است که کاهش نرخ بهره قبل از ماه نوامبر ترفندی برای کمک به رئیس جمهور بایدن برای پیروزی در دور دوم ریاست جمهوری خواهد بود.

برخی از متحدان ترامپ پیشنهاد داده‌اند که وظایف نظارتی فدرال رزرو باید در معرض بازنگری کاخ سفید قرار گیرد. خود ترامپ نیز گفته است که قصد دارد همه «سازمان‌های مستقل» را تحت کنترل کاخ سفید درآورد، اگرچه او و ستاد انتخاباتی‌اش به طور رسمی به تصمیم‌گیری‌های فدرال رزرو در مورد نرخ‌های بهره اشاره نکرده‌اند.

گابریل چودورو رایش، استاد اقتصاد در هاروارد می‌گوید که ورود مستقیم کاخ سفید به سیاست فدرال رزرو «دور از ذهن» به نظر می‌رسد. اما او خاطرنشان کرد که دولت‌ها می‌توانند استقلال بانک مرکزی را به روش‌های ظریف‌تری از بین ببرند، از جمله اینکه از طریق نامزدهای پست‌های کلیدی فدرال رزرو (دوره ریاست آقای پاول در ۲۰۲۶ به پایان می‌رسد) و از طریق کمپین‌های فشار طولانی‌مدت تأثیر بگذارند.

گابریل چودرو رایش - gabriel Chodorow-Reich

آقای چودورو- رایش گفت: «عناصری از این اتفاق می‌تواند رخ دهد که فوراً فاجعه‌بار نیستند، اما به مرور زمان، با کاهش استقلال فدرال رزرو، تصمیمات سخت‌تری مانند افزایش نرخ‌ها برای آرام کردن اقتصاد را برای فدرال رزرو دشوارتر می‌کنند.»

آیا تصمیمات فدرال رزرو تحت تأثیر انتخابات قرار می‌گیرد؟

این واقعیت که فدرال رزرو احتمالاً در انتخابات درگیر شود، برخی از اقتصاددانان را به این فکر واداشت که آیا این نهاد در نشست سپتامبر یا نوامبر خود برای کاهش نرخ بهره احساس راحتی خواهد داشت؟ چرا که انجام یک حرکت قبل از انتخابات می‌تواند فشار بیشتری را به فدرال رزرو جلب کند.

اما از طرفی برخی از اقتصاددانان بر این باورند که مقامات فدرال رزرو در صورت لزوم، بدون توجه به واکنش‌های سیاسی، همچنان در اواخر سال جاری نرخ‌ها را کاهش خواهند داد.

جروم پاول: با مسائل سیاسی کاری نداریم

جروم پاول، رئیس فدرال رزرو ایالات متحده، روز چهارشنبه در پاسخ به این سوال که آیا انتخابات نوامبر بر تصمیمات فدرال رزرو در مورد نرخ بهره تأثیر می‌گذارد، از استقلال بانک مرکزی این کشور دفاع کرد.

جروم پاول - رییس بانک مرکزی آمریکا - رییس فدرال رزرو

پاول روز چهارشنبه در طی اظهارات کوتاه خود گفت:«سوابق ما در این زمینه نشان‌دهنده توانایی ما در استقلال از سیاست است.»

وی اظهار داشت:«ما همیشه کاری را انجام می‌دهیم که فکر می‌کنیم برای اقتصاد درست است.»

اظهارات قاطع پاول پس از آن مطرح شد که بانک مرکزی نرخ بهره را در جلسه خود بدون تغییر گذاشت و نرخ بهره را در بالاترین حد در 23 سال گذشته نگه داشت.

پاول بار دیگر بر برنامه‌های خود برای ثابت نگه داشتن نرخ‌ها در مواجهه با تورم مداوم تاکید کرد و در عین حال روشن کرد که بعید است که حرکت بعدی سیاست افزایشی باشد. این گفته‌ی او بازارهای مالی را امروز آرام کرد.

پاول ماه‌ها وقت صرف کرده است تا با نزدیک شدن به انتخابات 2024 از منازعه سیاسی بایدن و ترامپ فاصله بگیرد. پاول در ماه‌های اخیر با فشارهای سیاسی از هر دو طرف روبرو بوده است.

ترامپ شخصاً پاول را (حتی پس از ارتقای پاول در سال 2017) به شدت مورد انتقاد قرار داده است.

دونالد ترامپ در کنار جروم پاول
دونالد ترامپ، رییس جمهور وقت در کنار جروم پاول

ترامپ ماه گذشته در رسانه‌های اجتماعی مدعی شد که پاول در تلاش برای «حمایت از جو بایدن» است:«فدرال رزرو هرگز نمی‌تواند به شکل قابل اعتمادی نرخ بهره را کاهش دهد.»

جو بایدن همواره محتاط‌تر از ترامپ، رقیب خود در حزب جمهوری‌خواه بوده است، اما نشان داده است که مایل به ارائه اظهار نظر درباره عملکرد فدرال رزرو است.

همین ماه گذشته، بایدن پیش بینی خود را تکرار کرد که علیرغم اخبار تورمی اخیر، کاهش نرخ بهره در سال جاری در راه است و افزود که «داده‌های جدید ممکن است آن را یک ماه یا بیشتر به تعویق بیندازند، من مطمئن نیستم.»

نظرات کوتاه پاول در روز چهارشنبه همچنین شامل مواردی بود که می‌توان به عنوان اشاره‌ای پنهان به برخی از پیشینیان او در دهه‌های گذشته تلقی کرد.

مورخان فدرال رزرو اغلب متذکر شده‌اند که رونوشت جلسات فدرال رزرو از دهه 1970 تا 2000 اغلب شامل گفتگو در مورد ملاحظات سیاسی می‌شود.

در یک مثال، مسائل سیاسی کارنامه آرتور برنز، اقتصاددان اتریشی الاصل را که از سال 1970 تا 1978 فدرال رزرو را رهبری می‌کرد، خدشه‌دار کرد. از دهمین رئیس بانک مرکزی اغلب به عنوان شخصی تحت تأثیر درخواست‌های سیاسی برای کاهش نرخ بهره یاد می‌شود.

اما پاول در جلسه اخیر گفت که مورخان و خبرنگاران وقتی به زیر و بم جلسات او نگاه می‌کنند، نمی‌توانند چیزی مشابه پیدا کنند.

او تأکید کرد:«این چهارمین انتخابات ریاست جمهوری من در اینجاست!»

این مقاله را به اشتراک بگذارید
یک کامنت بگذارید