ژاپن به دنبال نهایی‌سازی توافق تعرفه‌ای با آمریکا

ژاپن در تلاش است تا پیش از نشست گروه هفت، توافقی جامع با آمریکا بر سر تعرفه‌ها به دست آورد.

ریوسِی آکازاوا، مذاکره‌کننده ارشد تجاری ژاپن

ریوسِی آکازاوا، مذاکره‌کننده ارشد تجاری ژاپن، اعلام کرد که هدف دارد مذاکرات تعرفه‌ای با ایالات متحده را پیش از دیدار رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، و نخست‌وزیر ژاپن، شیگرو ایشیبا، در حاشیه نشست گروه هفت (G7) در ماه ژوئن به نتیجه برساند. این موضع پس از آن مطرح شد که ترامپ به‌طور غیرمنتظره از شراکت میان شرکت نیپون استیل ژاپن و شرکت یو.اس. استیل آمریکا حمایت کرد.

آکازاوا روز جمعه در واشنگتن، پس از دیدار با وزیر بازرگانی آمریکا، هاوارد لوتنیک، و نماینده تجاری این کشور، جیمی‌سون گرایر، در جمع خبرنگاران گفت: «تأیید شده که رهبران دو کشور برای دیدار پیش‌رو لحظه‌شماری می‌کنند. ما نیز تمام تلاش خود را برای تحقق این هدف به کار خواهیم بست.»

این اظهارات پس از تماس تلفنی میان ترامپ و ایشیبا صورت گرفت که در آن دو طرف توافق کردند در حاشیه نشست گروه هفت با یکدیگر دیدار کنند. ساعاتی بعد، ترامپ از شراکت میان نیپون استیل و یو.اس. استیل استقبال کرد؛ اقدامی که امیدها را نسبت به انعطاف‌پذیری بیشتر آمریکا در برابر مواضع ژاپن افزایش داد.

رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که این همکاری باعث ایجاد دست‌کم ۷۰ هزار شغل جدید و افزودن ۱۴ میلیارد دلار به اقتصاد کشور خواهد شد. ژاپن نیز در تلاش است تا با تکیه بر حجم قابل‌توجه سرمایه‌گذاری‌های خود در آمریکا، امتیازاتی در زمینه تعرفه‌ها کسب کند. طبق آمار وزارت بازرگانی آمریکا، ژاپن طی پنج سال منتهی به ۲۰۲۳ بزرگ‌ترین منبع سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در این کشور بوده است.

آکازاوا با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاری نیپون استیل به نفع اقتصاد آمریکاست، از اظهارنظر درباره جزئیات این توافق تجاری یا ماهیت آن به‌عنوان خرید کامل پیش از اعلام رسمی آمریکا خودداری کرد.

در بیانیه‌ای جداگانه، دفتر کابینه ژاپن اعلام کرد که آکازاوا درخواست قاطعانه‌ای برای بازنگری در تعرفه‌های وضع‌شده علیه ژاپن ارائه کرده است. وی همچنین گفت که مذاکرات بر توسعه تجارت، موانع غیرتعرفه‌ای و همکاری در زمینه امنیت اقتصادی متمرکز بوده و نسبت به دوره‌های گذشته، صریح‌تر و عمیق‌تر پیش رفته است.

ژاپن نیز مانند بسیاری از کشورها با تعرفه ۲۵ درصدی بر خودرو، فولاد و آلومینیوم و همچنین تعرفه عمومی ۱۰ درصدی که از سوی دولت ترامپ اعمال شده، مواجه است. این تعرفه‌های به‌اصطلاح متقابل قرار است از ابتدای ژوئیه به ۲۴ درصد افزایش یابند؛ مگر اینکه توافقی حاصل شود. صنعت خودروسازی ژاپن که حدود یک‌سوم از کل صادرات این کشور به آمریکا را تشکیل می‌دهد، نقش مهمی در اقتصاد دارد و تقریباً ۸ درصد از نیروی کار ژاپن را به خود اختصاص داده است.

با توجه به برگزاری انتخابات مجلس اعیان در تابستان پیش رو، دستیابی به یک توافق تجاری می‌تواند به افزایش محبوبیت نخست‌وزیر ایشیبا کمک کند؛ به‌ویژه در شرایطی که میزان رضایت عمومی از عملکرد وی به پایین‌ترین سطح خود رسیده است. با این حال، توافقی که بیش از اندازه به آمریکا امتیاز دهد (به‌خصوص در بخش کشاورزی) و در مقابل، تعرفه‌های مربوط به خودروها را نادیده بگیرد، ممکن است واکنش منفی داخلی به همراه داشته باشد.

این سومین دور از مذاکرات سطح بالا میان آکازاوا و مقامات آمریکایی بود. وی قرار است هفته آینده برای ادامه گفت‌وگوها با وزیر خزانه‌داری آمریکا، اسکات بسنت، بار دیگر به این کشور سفر کند. آکازاوا پیش از دیدارهای روز جمعه تأکید کرد که توافق باید به‌صورت جامع انجام شود و نسبت به شتاب‌زدگی در روند مذاکرات هشدار داد.

او گفت: «بحث درباره میزان نزدیکی به توافق بی‌فایده است؛ چون همان‌طور که در زبان انگلیسی گفته می‌شود، “هیچ‌چیز توافق‌شده نیست، مگر آنکه همه‌چیز توافق شده باشد”.»

منابع:بلومبرگ
این مقاله را به اشتراک بگذارید
یک کامنت بگذارید