کسری تجاری ژاپن و چالش‌های صادرات و واردات

تراز تجاری ژاپن با کسری حدود ۵ میلیارد دلاری مواجه شد که ناشی از کاهش رشد صادرات به دلیل تقاضای ضعیف داخلی و افزایش قدرت ین بود.

تراز تجاری ژاپن - صادرات و واردات ژاپن

تراز تجاری ژاپن در ماه آگوست هم کاهش یافت و وضعیت واردات و صادرات صادرات این کشور همچنان ضعیف است.

کسری تجاری چیست؟

کسری تجاری به وضعیتی گفته می‌شود که در آن ارزش واردات یک کشور بیشتر از ارزش صادرات آن باشد. به بیان دیگر، زمانی که یک کشور کالاها و خدمات بیشتری از کشورهای دیگر وارد می‌کند تا اینکه به آن‌ها صادر کند، کسری تجاری رخ می‌دهد.

این وضعیت به معنای این است که کشور در حال خرج کردن پول بیشتری برای خرید کالا و خدمات از خارج است تا اینکه از طریق فروش به دیگر کشورها درآمد کسب کند.

در ماه آگوست، تراز تجاری ژاپن با کسری ۶۹۵/۳ میلیارد ین (۴/۹۳ میلیارد دلار) مواجه شد. این میزان کمتر از پیش‌بینی‌ها برای کسری ۱/۳۸۰ تریلیون ینی بود، اما نسبت به کسری ۶۲۸/۷ میلیارد ینی ماه گذشته ضعیف‌تر است.

علت اصلی این کسری بزرگ‌تر، رشد کمتر از انتظار صادرات بود. صادرات در مقایسه با سال گذشته ۵/۶ درصد رشد داشت، در حالی که انتظار می‌رفت این رقم ۱۰ درصد باشد. این در حالی است که صادرات در ماه قبل ۱۰/۲ درصد افزایش یافته بود.

در ماه آگوست، قوی‌تر شدن ین (واحد پولی ژاپن) به دلیل سیاست‌های سخت‌گیرانه بانک مرکزی ژاپن و انتظارات برای کاهش نرخ بهره در آمریکا بر صادرات این کشور فشار وارد کرد و ارزش آن به اوج‌های سال ۲۰۲۴ نزدیک شد.

کسری تجاری ژاپن همچنین تحت تأثیر رشد کمتر از انتظار واردات بود. با وجود افزایش دستمزدها که به بهبود تقاضای داخلی کمک کرده بود، واردات تنها ۲/۳ درصد رشد داشت؛ این رقم بسیار کمتر از پیش‌بینی‌ها برای رشد ۱۳/۴ درصدی و کاهش چشم‌گیری نسبت به رشد ۱۶/۶ درصدی ماه قبل بود.

ضعف واردات تردیدهایی را درباره بهبود تقاضای داخلی ناشی از افزایش دستمزدها ایجاد کرد، به‌ویژه در شرایطی که ژاپن طی دو سال گذشته با روند طولانی‌مدت کاهش قیمت‌ها مواجه بوده است.

منابع:investing.com
این مقاله را به اشتراک بگذارید
یک کامنت بگذارید