اندروید 15 اواخر سال میلادی جدید برای گوشیهای هوشمند پیکسل عرضه خواهد شد و چندین ویژگی از بهروزرسانی سیستمعامل (OS) آینده گوگل به لطف پیشنمایش توسعهدهندگان و اولین نسخه آزمایشی ظاهر شده است.
گوگل در حال کار بر روی یک ویژگی جدید مفید است که میتواند به کاربران کمک کند تا یک برنامه مخرب را پس از شناسایی آن روی گوشی هوشمند خود ایزوله کنند.
اگر این ویژگی به نسخه نهایی اندروید 15 اضافه شود، سیستم عامل ممکن است بتواند برنامه ها را مانند برنامه های آنتی ویروس در ویندوز، «قرنطینه» کند.
این ویژگی جدید اندروید 15 روی توانایی اجازه دادن به یک برنامه سیستمی مانند Google Play Services یا Play Store کار میکند تا برنامهها را ایزوله کند و برخی محدودیتها را روی آنها اعمال کند.
هنگامی که یک برنامه قرنطینه میشود، قابلیت های آن به شدت محدود میشود که میتواند از انجام اقدامات نامطلوب بر روی دستگاه کاربر جلوگیری کند.
ویژگی جدید ایزوله کردن برنامه ها
در حال حاضر کد ویژگی قرنطینه برنامه در اندروید 15 وجود دارد، اما هنوز فعال نشده است.
براساس کد فعلی، این ویژگی از نمایش اعلانها توسط یک برنامه قرنطینه شده جلوگیری میکند، پنجرههای آن را پنهان میکند و فعالیتها را متوقف میکند، از زنگ زدن ناخواسته به دستگاه جلوگیری میکند و از تعامل سایر برنامهها با برخی از سرویسهای آن جلوگیری میکند.
در حالی که پیش از این نرمافزارهای ضد بدافزار برای رایانههای ویندوزی نیز قادر به قرنطینهکردن برنامهها بودند، اما این ویژگی در اندروید بسیار امنتر از ویندوز است و برنامهها بدون دریافت مجوز از کاربر، به چندین قسمت از تلفن دسترسی ندارند.
در نتیجه، برنامههای قرنطینهشده همچنان در کشوی برنامه اندروید 15 قابل مشاهده خواهند بود، اما نماد خاکستریشده به کاربران اطلاع میدهد که برنامه در دسترس نیست.
محدودیت های این ویژگی جدید
گویا گوگل در حال کار بر روی یک مجوز QUARANTINE_APPS است که فقط می تواند به برنامه هایی اعطا شود که با همان گواهی امضا شده اند که گوگل برای امضای سیستم عامل اندروید از آن استفاده می کند – عملاً توانایی قرنطینه برنامه ها را در فروشگاه Play (یا خدمات Google Play) محدود میکند.