کاهش بیشتر قیمت نفت در پی تشدید تنش‌های تجاری

سقوط قیمت نفت در پی تشدید جنگ تجاری آمریکا و چین و افزایش نگرانی‌ها از رکود جهانی شدت گرفت.

کاهش قیمت نفت

خلاصه

  • قیمت نفت برنت و تگزاس به پایین‌ترین سطح از آوریل ۲۰۲۱ رسید
  • گلدمن ساکس، سیتی و مورگان استنلی پیش‌بینی قیمت نفت را کاهش دادند
  • عربستان قیمت نفت برای خریداران آسیایی را به پایین‌ترین سطح چهار ماه گذشته رساند

قیمت نفت در روز دوشنبه بار دیگر کاهش یافت و حدود ۲ درصد افت کرد. این کاهش در پی تشدید تنش‌های تجاری میان ایالات متحده و چین رخ داد که موجب افزایش نگرانی‌ها نسبت به رکود جهانی و کاهش تقاضا برای نفت شد. این در حالی است که اوپک پلاس نیز خود را برای افزایش عرضه آماده می‌کند.

تا ساعت ۱۳:۰۳ به وقت گرینویچ، بهای آتی نفت برنت با کاهش ۱/۱۷ دلاری (۱/۷۸ درصد) به ۶۴/۴۱ دلار در هر بشکه رسید و نفت خام وست تگزاس اینترمدیت (WTI) نیز با افت ۱/۱۷ دلاری (۱/۸۹ درصد) به ۶۰/۸۲ دلار رسید. پایین‌ترین قیمت‌های روزانه برنت و WTI به ترتیب ۶۲/۵۱ و ۵۸/۹۵ دلار بود که پایین‌ترین سطح از آوریل ۲۰۲۱ به شمار می‌رود.

قیمت نفت در روز جمعه با افت ۷ درصدی مواجه شد. در هفته گذشته، برنت و WTI به ترتیب ۱۰/۹ و ۱۰/۶ درصد کاهش داشتند.

هری چیلیگوریان از گروه سرمایه‌گذاری اونیکس گفت: «عدم قطعیت پیرامون سیاست‌های تعرفه‌ای همچنان به شدت وجود دارد. بسیاری از بانک‌های بزرگ وال‌استریت چشم‌اندازهای اقتصادی را پایین آورده‌اند و احتمال رکود را بیشتر از قبل می‌دانند.»

گلدمن ساکس روز دوشنبه احتمال رکود در آمریکا طی ۱۲ ماه آینده را ۴۵ درصد اعلام کرد و پیش‌بینی قیمت نفت را کاهش داد. سیتی و مورگان استنلی نیز برآوردهای خود از قیمت برنت را پایین آوردند. بانک JPMorgan نیز هفته گذشته احتمال رکود در آمریکا و جهان را ۶۰ درصد اعلام کرد.

در واکنش به این شرایط، عربستان سعودی روز یکشنبه قیمت نفت خام برای خریداران آسیایی را به‌طور قابل توجهی کاهش داد و آن را برای ماه مه به پایین‌ترین سطح چهار ماه گذشته رساند.

تحلیل‌گر شرکت PVM، تاماش وارگا گفت: «این اقدام نشان‌دهنده آن است که عربستان نیز مانند دیگران معتقد است تعرفه‌ها بر تقاضای نفت اثر منفی خواهد گذاشت. این کاهش قیمت رسمی فروش، بیانگر انتظارات نسبت به تأثیر اختلال در تعادل عرضه و تقاضاست.»

اعلام چین در روز جمعه مبنی بر اعمال تعرفه‌های ۳۴ درصدی بر کالاهای آمریکایی، نگرانی سرمایه‌گذاران از آغاز یک جنگ تجاری تمام‌عیار جهانی را افزایش داد. هرچند واردات نفت، گاز و فرآورده‌های پالایشی از تعرفه‌های جدید آمریکا معاف شده‌اند، اما پیامدهای اقتصادی این سیاست‌ها (از جمله افزایش تورم، کاهش رشد اقتصادی و تشدید تنش‌های تجاری) بر قیمت نفت فشار وارد می‌کنند.

در ادامه این روند نزولی، گروه اوپک پلاس تصمیم به تسریع در برنامه افزایش تولید گرفت. این گروه اکنون قصد دارد در ماه مه، ۴۱۱ هزار بشکه در روز به بازار عرضه کند (که نسبت به برنامه قبلی ۱۳۵ هزار بشکه در روز افزایش قابل توجهی است).

در تعطیلات آخر هفته، وزرای اوپک پلاس بر لزوم پایبندی کامل به اهداف تولید تأکید کردند و از کشورهایی که بیش از حد مجاز تولید کرده‌اند خواستند تا پیش از ۱۵ آوریل برنامه‌هایی برای جبران ارائه دهند.

منابع:رویترز
این مقاله را به اشتراک بگذارید
یک کامنت بگذارید