قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه افزایش یافت. از سویی دیگر ایالات متحده بار دیگر تأکید کرد حملات نظامی علیه نیروهای حوثی در یمن را تا زمان توقف حملات آنها به کشتیهای تجاری ادامه خواهد داد. همزمان، انتشار دادههای قویتر از انتظار اقتصادی چین، خوشبینیها نسبت به افزایش تقاضا را تقویت کرد.
ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، روز شنبه دستور حملات هوایی را صادر کرد. یک مقام آمریکایی به رویترز گفت که این عملیات نظامی ممکن است چندین هفته ادامه یابد.
تا ساعت ۰۹:۲۰ به وقت گرینویچ، بهای معاملات آتی نفت برنت با ۷۲ سنت (۱٪) افزایش به ۷۱/۳۰ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت (WTI) آمریکا با ۵۹ سنت (۰/۹٪) رشد، به ۶۷/۷۷ دلار در هر بشکه رسید.

افزایش قیمتها همچنین از دادههای اقتصادی چین حمایت گرفت. رشد فروش خردهفروشی در ماههای ژانویه و فوریه شتاب گرفت؛ نشانهای مثبت برای سیاستگذاران که تلاش دارند مصرف داخلی را تقویت کنند، اگرچه نرخ بیکاری افزایش یافته و تولید کارخانهای کاهش یافته است.
جیووانی استاونوف، تحلیلگر UBS، گفت: «قیمت نفت تحت تأثیر دادههای اقتصادی بهتر از انتظار چین، احتمال اجرای محرکهای اقتصادی جدید از سوی پکن و افزایش تنشها در خاورمیانه قرار گرفته است، هرچند هنوز اختلالی در عرضه مشاهده نمیشود.»
تاماش وارگا از کارگزاری PVM نیز اظهار داشت که بازار فیزیکی نفت همچنان در وضعیت نسبتاً سالمی قرار دارد و به ساختار «بکواردیشن» اشاره کرد، جایی که قراردادهای کوتاهمدت با قیمتی بالاتر از قراردادهای بلندمدت معامله میشوند. او افزود: «نوسانات نزولی قیمت همچنان فرصت خرید کوتاهمدت به شمار میرود، هرچند در فضای کلان اقتصادی پرابهام.»
با وجود افزایش جزئی قیمتها در هفته گذشته، نفت برنت از ابتدای سال جاری تاکنون حدود ۵ درصد کاهش یافته است؛ این اتفاق عمدتاً به دلیل نگرانیها درباره کندی رشد اقتصاد جهانی و تشدید تنشهای تجاری میان آمریکا و دیگر کشورها بوده است.
تحولات ژئوپلیتیکی اروپا نیز بر بازار تأثیرگذار بودهاند. ترامپ اعلام کرد قصد دارد روز سهشنبه با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، درباره پایان جنگ اوکراین گفتوگو کند؛ پس از آنکه مذاکرات مثبتی میان مقامات آمریکایی و روسی در مسکو انجام شد.