اوپک پیش‌بینی خود از رشد تقاضای جهانی نفت را کاهش داد

اوپک پیش‌بینی رشد تقاضای نفت در سال‌های ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ را کاهش داد و تعرفه‌های تجاری آمریکا را عامل اصلی دانست.

اوپک

اوپک روز دوشنبه برای اولین بار از دسامبر، پیش‌بینی رشد تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۵ را کاهش داد و به تأثیر داده‌های دریافت شده برای سه‌ماهه اول و تعرفه‌های تجاری اعلام شده توسط ایالات متحده اشاره کرد.

سازمان کشورهای صادرکننده نفت در گزارش ماهانه خود اعلام کرد که تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۵ به میزان ۱/۳۰ میلیون بشکه در روز و در سال ۲۰۲۶ به میزان ۱/۲۸ میلیون بشکه در روز افزایش خواهد یافت. هر دو پیش‌بینی نسبت به ارقام ماه گذشته ۱۵۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته‌اند.

تعرفه‌های تجاری رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ و همچنین برنامه افزایش تولید اوپک‌پلاس که شامل اوپک و متحدانش مانند روسیه است، فشار نزولی بر قیمت نفت در این ماه وارد کرده و نگرانی‌هایی درباره رشد اقتصادی ایجاد کرده است.

اوپک در این گزارش پیش‌بینی رشد اقتصادی جهانی امسال را از ۳/۱ درصد به ۳/۰ درصد و برای سال آینده از ۳/۲ درصد به ۳/۱ درصد کاهش داده است. ماه گذشته، اوپک این سازمان اعلام کرده بود که نگرانی‌های تجاری به نوسانات منجر خواهد شد اما پیش‌بینی‌ها را ثابت نگه داشته و اعلام کرده بود که اقتصاد جهانی تنظیم خواهد شد.

اوپک در گزارش روز دوشنبه گفت: «اقتصاد جهانی در ابتدای سال روند رشد ثابتی را نشان داد، اما دینامیک‌های اخیر مربوط به تجارت، عدم قطعیت بیشتری را به چشم‌انداز رشد اقتصادی کوتاه‌مدت جهانی معرفی کرده است.»

پس از انتشار گزارش، قیمت نفت افزایش قبلی خود را حفظ کرد و نفت خام برنت با معامله نزدیک به ۶۶ دلار در هر بشکه پس از حذف برخی تعرفه‌های ایالات متحده، معامله شد. قیمت‌ها تاکنون در این ماه بیش از ۱۰ درصد کاهش یافته‌اند.

نگاه اوپک به تقاضای نفت همچنان در بالاترین سطح پیش‌بینی‌های صنعت قرار دارد و انتظار دارد که استفاده از نفت برای سال‌ها افزایش یابد، برخلاف آژانس بین‌المللی انرژی که تقاضا را در این دهه به اوج می‌بیند زیرا معتقد است که جهان به سوخت‌های پاک‌تر روی می‌آورد.

آژانس بین‌المللی انرژی نیز قرار است روز سه‌شنبه پیش‌بینی‌های تقاضای نفت خود را به‌روزرسانی کند.

ادامه افزایش تولید قزاقستان

گزارش اوپک همچنین نشان داد که تولید نفت خام اوپک‌پلاس در ماه مارس به دلیل کاهش تولید نیجریه و عراق، ۳۷ هزار بشکه در روز کاهش یافت و به ۴۱/۰۲ میلیون بشکه در روز رسید.

این گروه قرار است در آوریل و دوباره در ماه مه به‌عنوان بخشی از برنامه‌ای برای لغو آخرین لایه کاهش تولید نفت خود که برای حمایت از بازار در نظر گرفته شده بود، تولید را افزایش دهد.

اما گزارش همچنین نشان داد که قزاقستان که به‌طور مداوم از میزان تولید مجاز اوپک فراتر رفته است، در ماه مارس تولید خود را ۳۷ هزار بشکه در روز افزایش داده و بار دیگر محدودیت‌ها را نقض کرده است.

تولید این کشور آسیای مرکزی در ماه گذشته به ۱/۸۵۲ میلیون بشکه در روز رسید، بالاتر از سهمیه اوپک‌پلاس خود که برای ژانویه تا مارس ۱/۴۶۸ میلیون بشکه در روز بود.

وزارت انرژی این کشور روز پنج‌شنبه گذشته اعلام کرد که قزاقستان در ماه مارس از سهمیه اوپک+ خود فراتر رفته اما در آوریل تعهدات خود را انجام داده و به‌طور جزئی تولید اضافی قبلی را جبران خواهد کرد.

یک منبع صنعتی روز دوشنبه به رویترز گفت که تولید نفت قزاقستان در دو هفته اول آوریل از میانگین مارس کاهش یافته اما همچنان بالاتر از سهمیه اوپک+ بود.

منابع:رویترز
این مقاله را به اشتراک بگذارید
یک کامنت بگذارید