ریچارد ولف: امپراتوری آمریکا به پایان رسیده است

ریچارد ولف، اقتصاددان آمریکایی در گفتگو با الجزیره، به تحلیل سیاست‌های اقتصادی ترامپ و تأثیرات آن بر جایگاه جهانی ایالات متحده پرداخت.

ریچارد ولف - Richard Wolff

شبکه الجزیره، این هفته در برنامه «UpFront» با اقتصاددان مشهور آمریکایی، ریچارد ولف درباره سیاست‌های اقتصادی ترامپ و تأثیر آن بر جایگاه جهانی ایالات متحده صحبت می‌کند.

همانطور که احتمالا شنیده‌اید، دونالد ترامپ، در تلاش است تا هزینه‌های عمومی را کاهش دهد و تعرفه‌هایی را بر کشورهایی همچون چین، کانادا و مکزیک اعمال کند که باعث فشار به روابط دیپلماتیک می‌شود. او همراه با ایلان ماسک، در حال تضعیف دولت فدرال و پاکسازی نیروی کار آن است.

اما این اقدامات چه تأثیری بر شهروندان آمریکایی خواهد داشت؟ و چگونه این اقدامات بر جایگاه جهانی کشور تأثیر خواهد گذاشت؟

ریچارد ولف در گفتگو با مارک لامونت هیل که چکیده آن را در ادامه می‌خوانیم، ارزیابی صریحی از مسیر اقتصادی ایالات متحده تحت اداره ترامپ ارائه داد و اعلام کرد: «امپراتوری آمریکا به پایان رسیده است.»

ریچارد ولف در مصاحبه با الجزیره

کاهش ۲ تریلیون دلاری هزینه‌های فدرال توسط ترامپ

این مصاحبه با بحث درباره طرح دولت ترامپ برای کاهش ۲ تریلیون دلار در هزینه‌های فدرال آغاز شد که شامل کاهش بودجه برای امدادرسانی به بلایای طبیعی، کمک‌های بشردوستانه و مرکز کنترل بیماری‌ها، از جمله سایر سازمان‌ها بود. ولف رویکرد ترامپ را به عنوان «طرح سنتی جمهوری‌خواهان» توصیف کرد که علیه مالیات و به نفع دولت کوچک است، اما با این تفاوت که او «بسیار بیشتر از دولت‌های قبلی» پیش رفته است.

طبق گفته ولف، ترامپ خود را به‌ویژه به پایگاه اجتماعی‌اش متفاوت معرفی کرد و با وعده اینکه بیشتر از هر جمهوری‌خواه دیگری این دست اقدامات را انجام تحویل دهد. این رویکرد به او اجازه داده است تا اتحاد قوی‌ای بسازد که موفقیت سیاسی او را ممکن کرده است.

کاهش مالیات و تأثیر آن

بحث به تمدید کاهش‌های مالیاتی ترامپ کشیده شد که قرار است در پایان سال منقضی شود. ولف گفت این تمدیدها حدود ۴/۵ تریلیون دلار هزینه خواهد داشت و به طور نامتناسبی به نفع افراد ثروتمند خواهد بود. برای تأمین این کاهش‌ها، جمهوری‌خواهان در نظر دارند که Medicaid را کاهش دهند و بخش‌هایی از قانون مراقبت‌های بهداشتی مقرون‌به‌صرفه را حذف کنند.

ولف اشاره کرد که کاهش‌های مالیاتی ۲۰۱۷ تحت ترامپ «بزرگترین کاهش مالیاتی بود که تاکنون دیده‌ایم، با تأکید بر شرکت‌ها و افراد ثروتمند» و در پایان یک دوره ۴۰ ساله از توزیع مجدد ثروت به بالا انجام شد. او استدلال کرد که این سیاست‌ها عمدتاً به نفع طبقه کارفرمایی است و به ضرر عموم مردم.

ایلان ماسک و فروپاشی دولت

مصاحبه به نقش ایلان ماسک در دولت ترامپ پرداخت که به تخریب سازمان‌های فدرال، فسخ هزاران قرارداد و احتمالاً اخراج ده‌ها هزار کارمند کمک کرد؛ اقدامی که ممکن است بزرگترین کاهش شغلی در تاریخ ایالات متحده باشد. ولف توضیح داد که این رویکرد برای کارفرمایان مفید است زیرا بار مالیاتی آنها را کاهش می‌دهد.

با این حال، عواقب جدی برای کارمندان دولتی دارد که به طور تاریخی به ازای امنیت شغلی، دستمزد کمتری می‌گرفتند. این کارمندان که اکنون بیکار یا نگران بیکاری هستند، احتمالاً وارد بخش خصوصی خواهند شد و با رقابت برای شغل‌ها، دستمزد و شرایط کاری را کاهش خواهند داد.

تعرفه‌ها و رقابت جهانی

هنگامی که با این استدلال روبرو شد که کاهش مالیات برای ثروتمندان باعث ایجاد شغل و تحریک نوآوری می‌شود، ولف این رویکرد را به عنوان «اقتصاد قطره‌ای» رد کرد و گفت که هرچند ممکن بود روزی «ذره‌ای از حقیقت» در این سیاست‌ها وجود داشته باشد، اما اکنون در اقتصاد جهانی امروز دیگر کارایی ندارد.

ولف از خودروهای برقی به عنوان مثال استفاده کرد و اشاره کرد که شرکت چینی BYD «بهترین کیفیت و ارزان‌ترین خودرو و کامیون برقی» را در جهان می‌سازد. اما آمریکایی‌ها به دلیل تعرفه ۲۷ درصدی ابتدایی ترامپ که بعداً توسط بایدن به ۱۰۰ درصد افزایش یافت، قادر به دسترسی به این خودروها نیستند که عملاً قیمت‌ها را برای مصرف‌کنندگان آمریکایی دو برابر کرده است. ولف استدلال کرد که اگرچه این تعرفه‌ها ممکن است موقتاً از شرکت‌های آمریکایی مانند تسلا، جنرال موتورز و فورد محافظت کنند، اما در نهایت به ضرر رقابت‌پذیری آمریکا خواهد بود. کشورهای دیگر هنوز قادر خواهند بود خودروهای برقی برتر و ارزان‌تر چینی را خریداری کنند و در نتیجه بر شرکت‌های آمریکایی مزیت رقابتی خواهند داشت.

جایگاه رو به کاهش آمریکا در سطح جهانی

در طول مصاحبه، ولف تأکید کرد که ایالات متحده دیگر قدرت اقتصادی غالب جهانی نیست. او تولید ناخالص داخلی ترکیبی کشورهای G۷ (آمریکا، کانادا، ژاپن، آلمان، فرانسه، ایتالیا و بریتانیا) را با چین و متحدان BRICS مقایسه کرد و اشاره کرد که تولید ناخالص داخلی این گروه اول ۲۸ درصد از تولید جهانی را تشکیل می‌دهد در حالی که گروه دوم ۳۵ درصد را نمایندگی می‌کند.

این تغییر به این معنی است که کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین به طور فزاینده‌ای به پکن، دهلی نو و سائو پائولو نگاه می‌کنند تا واشنگتن، لندن یا پاریس را به عنوان شرکای اقتصادی. ولف تأکید کرد که این روند را نمی‌توان با نمایش قدرت نظامی معکوس کرد: «شما می‌توانید شمشیرهای خود را در همه جا تکان دهید… ناو هفتم را در دریای چین جنوبی مستقر کنید، این چیزها تغییر نخواهد کرد.»

سیاست خارجی ترامپ

مصاحبه با بحث درباره سیاست خارجی ترامپ خاتمه یافت، از جمله دیدار اخیر او با ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین که به صورت تنش‌آمیز برگزار شد.

ولف این را بازتابی از کاهش نفوذ جهانی ایالات متحده توصیف کرد و آن را با الگوی تاریخی امپراتوری‌های در حال افول مقایسه کرد. او اشاره کرد که تصمیم ترامپ برای فاصله‌گیری از اوکراین به معنای شناسایی «یک علت از دست رفته» است و انتقال به تمرکز بر «مسئله واقعی» از دیدگاه دولت: چین. با این حال، ولف پیشنهاد کرد که بهترین رویکرد این است که ایالات متحده «با تازه‌واردان بنشیند و کاری را انجام دهد» به جای اینکه به مبارزه با نظم جهانی در حال تغییر ادامه دهد.

ولف در نهایت نتیجه‌گیری کرد:«ما هنوز به عنوان یک ملت ثروتمند و قدرتمند هستیم، فقط در مسیر اشتباهی حرکت می‌کنیم».

این مقاله را به اشتراک بگذارید
یک کامنت بگذارید