رابرت کندی جونیور برای حذف رنگ‌های مصنوعی از زنجیره مواد غذایی تلاش می‌کند

رابرت اف. کندی جونیور قصد دارد رنگ‌های مصنوعی بر پایه نفت را به دلیل نگرانی‌ها و تأثیرات رفتاری بر کودکان از زنجیره تأمین مواد غذایی ایالات متحده حذف کند.

رابرت اف. کندی جونیور - وزیر بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده آمریکا
رابرت اف. کندی جونیور - وزیر بهداشت آمریکا

سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) تاکنون ۳۶ افزودنی رنگی را تأیید کرده است که شامل ۹ رنگ مصنوعی بر پایه نفت می‌شود که در مواد غذایی و نوشیدنی‌ها استفاده می‌شوند.

دولت ترامپ روز دوشنبه اعلام کرد که برنامه‌ای برای حذف رنگ‌های مصنوعی بر پایه نفت از زنجیره تأمین مواد غذایی کشور معرفی خواهد کرد.

طبق بیانیه وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده، انتظار می‌رود رابرت اف. کندی جونیور، وزیر بهداشت و دکتر مارتی مک‌اری، کمیسیونر FDA، روز سه‌شنبه در یک نشست خبری جزئیات این طرح را اعلام کنند.

کندی وعده داده است که رنگ‌های مصنوعی را از مواد غذایی کشور حذف کند و ادعا کرده که این رنگ‌ها موجب بروز مشکلات رفتاری در کودکان، از جمله بیش‌فعالی، می‌شوند؛ ادعایی که FDA اعلام کرده در حال بررسی آن است اما هنوز به طور قطعی تأیید نشده است.

FDA تاکنون ۳۶ رنگ غذایی را تأیید کرده که ۹ مورد از آن‌ها مصنوعی و ساخته‌شده از نفت هستند. سایر رنگ‌ها از منابع طبیعی مانند سبزیجات استخراج می‌شوند.

در میان آن‌ها، رنگ “قرمز شماره ۳” قرار دارد که منشاء نفتی دارد و به مواد غذایی و نوشیدنی‌ها رنگ گیلاسی می‌دهد. این رنگ در ژانویه به دلیل نگرانی‌های مربوط به خطر احتمالی سرطان ممنوع شد. این رنگ از سال ۱۹۰۷ برای استفاده در غذاها تأیید شده بود. شرکت‌های غذایی تا سال ۲۰۲۷ فرصت دارند تا این رنگ را حذف کنند؛ شرکت‌های دارویی یک سال بیشتر زمان خواهند داشت.

این رنگ‌ها معمولاً در هزاران محصول که به کودکان عرضه می‌شوند استفاده می‌شوند، از جمله آب‌نبات، غلات صبحانه و نوشابه‌ها، که باعث ایجاد رنگ‌های زنده و جذاب در آن‌ها می‌شود.

ماریون نستله، استاد بازنشسته تغذیه، مطالعات غذایی و سلامت عمومی در دانشگاه نیویورک، این موضوع را «مسئله‌ای ساده» برای کندی توصیف کرد.

نستله با وجود عدم تأیید رسمی FDA، گفت که برخی پژوهش‌ها حاکی از ارتباط احتمالی رنگ‌های مصنوعی با مشکلات رفتاری در کودکان هستند.

برای مثال، گزارشی در سال ۲۰۲۱ از سوی دفتر ارزیابی خطرات بهداشت محیطی کالیفرنیا، ۲۷ مطالعه بالینی روی کودکان را بررسی کرد و نتیجه گرفت که رنگ‌های غذایی می‌توانند در رفتار طبیعی برخی کودکان اختلال ایجاد کنند.

نستله افزود این رنگ‌ها هیچ کاربردی جز زیباسازی ظاهری غذا ندارند و گفت کشورهای دیگر نیز اقدام به محدود یا ممنوع کردن این رنگ‌ها کرده‌اند. به گفته او، در آن کشورها شرکت‌ها به سراغ جایگزین‌های طبیعی رفته‌اند.

او گفت: «این کار باید خیلی وقت پیش انجام می‌شد. سال‌هاست که وعده حذف این رنگ‌ها داده‌اند اما تعلل کرده‌اند. آن‌ها را در بریتانیا، استرالیا و نیوزیلند حذف کرده‌اند. هیچ دلیلی وجود ندارد که ما از جایگزین‌ها استفاده نکنیم.»

جرالد ماند، استاد مشاور تغذیه در دانشکده بهداشت عمومی تی.اچ. چن دانشگاه هاروارد و مشاور ارشد سابق FDA و معاون پیشین وزارت کشاورزی در امور ایمنی غذایی، گفت که رنگ‌های غذایی باعث جذاب‌تر شدن غذاهای فوق فرآوری‌شده می‌شوند و در نتیجه موجب پرخوری و چاقی می‌گردند.

او در ایمیلی گفت: «چاقی دلیل اصلی تغذیه‌ای بروز سرطان است. بنابراین، باید استفاده از رنگ‌ها و طعم‌دهنده‌های مصنوعی و طبیعی را که شرکت‌های غذایی با آن‌ها پودرها و خمیرها را به غذاهای پرکالری و بسیار خوش‌طعم تبدیل می‌کنند و ما و کودکان‌مان را بیمار می‌سازند، تنظیم و کنترل کرد.»

FDA بررسی ارتباط رنگ‌های مصنوعی با مشکلات رفتاری در کودکان را از دهه ۱۹۷۰ آغاز کرد؛ زمانی که یک متخصص آلرژی و اطفال در کالیفرنیا احتمال این ارتباط را مطرح کرد. با این حال، در سال‌های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۹، FDA اعلام کرد که رابطه علت و معلولی میان آن‌ها اثبات نشده است.

با این حال، جنبشی در میان برخی ایالت‌ها برای حذف این رنگ‌ها در حال گسترش است.

در ماه مارس، کندی از فرماندار ویرجینیای غربی، پاتریک موریسی، پس از امضای قانونی که هفت رنگ مصنوعی تأیید شده توسط FDA را ممنوع می‌کند، تمجید کرد. این قانون از سال ۲۰۲۸ اجرایی می‌شود. این اقدام به دنبال حرکتی مشابه در کالیفرنیا در سال گذشته انجام شد که شش رنگ را از غذاهای ارائه‌شده در مدارس عمومی ممنوع کرد.

در همان ماه، کندی در جلسه‌ای محرمانه به مدیران شرکت‌های بزرگ غذایی گفت که می‌خواهد تمامی این رنگ‌ها تا پایان دوره ریاستش حذف شوند.

انجمن برندهای مصرف‌کننده، یک گروه صنفی در صنعت، بلافاصله به درخواست اظهارنظر پاسخ نداد.

سارا گالو، معاون ارشد سیاست‌گذاری محصولات این گروه، در بیانیه‌ای در ماه مارس گفت که تولیدکنندگان مواد غذایی و نوشیدنی به ایمنی غذا متعهد هستند.

این مقاله را به اشتراک بگذارید
یک کامنت بگذارید