عربستان سعودی شاهد رشد مداوم در بخش اقتصاد غیرنفتی خود است. این موضوع را فیصل الابراهیم، وزیر اقتصاد و برنامهریزی این کشور، روز جمعه در داووس اعلام کرد.
الابراهیم بر اهمیت رهبری عملگرا در اقتصادهای جهانی تأکید کرد و از چشمانداز ۲۰۳۰ عربستان بهعنوان نمونهای از رهبری جسورانه و نوآورانه یاد کرد که به حل چالشهای اقتصادی پرداخته است.
او گفت: «چشمانداز ۲۰۳۰ یک ابتکار بلندمدت برای بازسازی اقتصاد است. بخش غیرنفتی برای ما اولویت دارد و برای اولین بار ۵۲ درصد از تولید ناخالص داخلی را تشکیل میدهد.»
وی افزود که انتظار میرود اقتصاد غیرنفتی عربستان تا پایان سال ۲۰۲۴ رشدی معادل ۳/۹ درصد داشته باشد و در سال ۲۰۲۵ این رشد به ۴/۸ درصد و در سال ۲۰۲۶ به ۶/۲ درصد افزایش یابد.
الابراهیم همچنین درباره شراکت پایدار عربستان صحبت کرد و بر تعهد این کشور به ایجاد روابط قوی با تمام متحدان و شرکای خود تأکید کرد.
او توضیح داد: «تعرفهها بهعنوان ابزاری برای دستیابی به اهداف خاص و در بازههای زمانی مشخص استفاده شدهاند. این تعرفهها میتوانند محیطی رقابتی ایجاد کنند که به رشد صنایع محلی کمک کند.»
کریستالینا جورجیوا، مدیرعامل صندوق بینالمللی پول، نیز دیدگاههای الابراهیم را تأیید کرده و از استراتژی عربستان در استفاده از تعرفهها تقدیر کرد. او گفت: «تجارت میان کشورهایی که از نظر سیاسی همسو هستند بیشتر است، اما کشورهایی که با همه دوست هستند بهترین عملکرد را دارند.»
الابراهیم در پایان نشست اعلام کرد که عربستان میزبان جلسه منظم مجمع جهانی اقتصاد در بهار سال ۲۰۲۶ خواهد بود.