پایان خوش‌نشینی بازار سهام آمریکا با افت سهام‌های فناوری

شاخص‌های نزدک و S&P 500 تحت تاثیر عواملی مانند کاهش قیمت مصرف‌کننده و فروش گسترده سهام‌های بزرگ فناوری بدترین روز خود را در ماه‌های اخیر تجربه کردند.

روز پنجشنبه، بازار سهام آمریکا با ریزش شدید مواجه شد. شاخص نزدک که تمرکز زیادی بر سهام فناوری دارد و شاخص گسترده‌تر S&P500، بدترین افت خود را از اواخر آوریل تجربه کردند. این افت پس از یک جهش رکوردشکن در روز چهارشنبه رخ داد که توسط غول‌های فناوری مانند اپل و انویدیا هدایت می‌شد.

شاخص نزدک طی معاملات روز پنج‌شنبه با کاهش 1/9 درصدی، به 18,283/41 واحد رسید. این بدترین عملکرد آن از 30 آوریل به بعد بود، زمانی که بیش از 2 درصد سقوط کرده بود.

شاخص S&P500 نیز با کاهش 0/88 درصدی، به 5,584/54 واحد رسید. افت این شاخص نیز بدترین عملکرد آن از 30 آوریل سال میلادی جاری بود، که در آن روز 1/57 درصد کاهش یافته بود.

افت شدید سهام غول‌های فناوری

این افت بازار ناشی از فروش گسترده سهام فناوری‌های بزرگ بود. سهام انویدیا 5.57 درصد، متا 4.11 درصد، مایکروسافت 2.48 درصد کاهش یافت و حتی اپل که روز پنجشنبه برای مدت کوتاهی به ارزش بازار 3.57 تریلیون دلار رسید، نتوانست از این فروش در امان بماند و با کاهش 2.32 درصدی بسته شد.

با وجود این ضررها، هر دو شاخص نزدک و S&P500 همچنان نسبت به ابتدای سال جاری عملکرد بسیار خوبی داشته‌اند و به ترتیب 21/8 درصد و 17/1 درصد از یک ژانویه 2024 افزایش یافته‌اند.

شاخص CPI عامل اصلی ریزش سهام آمریکا

تغییر جهت بازار با انتشار گزارش شاخص قیمت مصرف کننده توسط اداره آمار کار ایالات متحده همزمان شد. این گزارش کاهش غیرمنتظره 0/1 درصدی قیمت مصرف‌کننده از ماه مه تا ژوئن را به همراه افزایش 3 درصدی نسبت به سال گذشته نشان داد. این اولین کاهش ماهانه قیمت مصرف‌کننده از سال 2020 بود. تورم اصلی (تورم بدون احتساب قیمت مواد غذایی و انرژی) نیز با نرخ 3/3 درصد پایین‌تر از پیش‌بینی‌ها قرار گرفت.

به نظر می‌رسد این گزارش به شکل قابل توجه با همراهی عوامل دیگر، در کاهش سهام فناوری نقش داشته است.

افت شدید تسلا و کاهش ثروت ایلان ماسک

تسلا، رهبر خودروهای الکتریکی، با افت شدید بیش از 8 درصد، به قیمت سهام 241/03 دلار در پایان معاملات رسید. این افت به طور قابل توجهی بر روند صعودی اخیر آن از دو هفته قبل که قیمت سهام آن 197/88 دلار در هر سهم بود، تأثیر گذاشت.

سقوط سهام تسلا

در نتیجه این ریزش، ثروت خالص ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا، بیش از 12 میلیارد دلار کاهش یافت و به 245/7 میلیارد دلار رسید. با این حال، او همچنان با فاصله نسبت به جف بیزوس، مدیرعامل آمازون و برنارد آرنو، رئیس LVMH، ثروتمندترین فرد جهان باقی ماند.

این مقاله را به اشتراک بگذارید
یک کامنت بگذارید