رشد ارزش دلار و بازارهای سهام پس از کاهش بهره توسط فدرال رزرو

رشد بازارهای مالی آمریکا

پس از آغاز چرخه کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو ایالات متحده با یک کاهش بزرگ در نرخ بهره، ارزش دلار تقویت شد، بازده اوراق قرضه بلندمدت افزایش یافت و بیشتر سهام‌های آسیایی رشد کردند. اگرچه این بانک تلاش کرد با ارائه چشم‌اندازی متعادل اقتصاد را در حال فعالیت نگه دارد.

شاخص S&P 500 شب گذشته به بالاترین رکورد خود رسید اما کمی پایین‌تر بسته شد. در طول روز معاملاتی آسیا، قراردادهای آتی ۰/۶ درصد و قراردادهای آتی نزدک ۰/۹ درصد رشد داشتند. شاخص نیکی ژاپن ۲ درصد جهش کرد و سهام استرالیا به رکورد جدیدی رسید.

فدرال رزرو نرخ بهره معیار را به میزان ۵۰ واحد پایه (نیم درصد) کاهش داد و به ۴/۷۵ الی ۵ درصد رساند، همان‌طور که بازارها پیش از تصمیم‌گیری انتظار داشتند. دلار بلافاصله به پایین‌ترین سطح دو و نیم ساله در برابر پوند رسید، اما به سرعت بازگشت.

دلار اوایل پنجشنبه با افزایش تقریباً ۱ درصدی به ۱۴۳/۵۵ ین رسید و از پایین‌ترین سطح خود در برابر یورو به ۱/۱۰۸۱ دلار فاصله گرفت.

بازده اوراق ۱۰ ساله خزانه‌داری تقریباً ۸ واحد پایه نسبت به روز قبل افزایش یافته و به ۳/۷۱۹ درصد رسیده است، در حالی که قیمت طلا به بالاترین رکورد نزدیک به ۲۶۰۰ دلار در هر اونس صعود کرد و سپس به ۲۵۵۹ دلار ثابت رسید.

انتظار می‌رود که کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو از مصرف و اقتصاد ایالات متحده حمایت کند.

جیسون وانگ، استراتژیست بانک BNZ در این باره می‌گوید:«نکته کلیدی ماجرا هرگز در مورد ۲۵ یا ۵۰ واحد نبود، بلکه همه چیز درباره مسیر پیش‌رو است و فکر می‌کنم آن‌ها دیدگاهی را ارائه کرده‌اند که نشان می‌دهد اقتصاد همچنان به خوبی عمل می‌کند. این یک کاهش ۵۰ واحد پایه ناشی از وحشت نبود.»

سیاست‌گذاران پیش‌بینی‌های میانگین نرخ بهره خود را نسبت به چشم‌انداز ماه ژوئیه کاهش دادند، اما جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، تأکید کرد که حرکت‌های بعدی بر اساس داده‌ها انجام خواهد شد.

او در نشست خبری پس از اعلام این کاهش بزرگ گفت: «فکر نمی‌کنم کسی بتواند به این تصمیم نگاه کند و بگوید این رویه جدید است. ما سیاست‌ها را در طول زمان به سطحی خنثی‌تر تنظیم می‌کنیم و با سرعتی که برای اقتصاد مناسب می‌دانیم حرکت می‌کنیم.»

تاثیر اقدام فدرال رزرو بر بازارهای شرق آسیا

شاخص MSCI که سهام‌های آسیا-اقیانوسیه به‌جز ژاپن را نشان می‌دهد، در اوایل معاملات ۰/۴ درصد کاهش یافت. این فشار به دلیل بازگشت بازارهای کره جنوبی از تعطیلات و سقوط شدید در بخش تولید تراشه پس از گزارش منفی مورگان استنلی بود.

سهام شرکتSK Hynix  نیز ۹/۶ درصد سقوط کرد و سهام سامسونگ با ۲/۶ درصد کاهش روبه‌رو شد. شاخص هنگ‌کنگ کمی افزایش یافت وشاخص CSI300 چین ۰/۴ درصد کاهش داشت. قیمت نفت در واکنش به این موضوع کاهش یافت و قیمت قراردادهای آتی نفت خام برنت با کاهش ۰/۳ درصد به ۷۳/۴۲ دلار در هر بشکه رسید.

نرخ‌های بهره پایین‌تر ایالات متحده به‌طور نظری فضای بیشتری برای کاهش نرخ‌های بهره سیاستی در بازارهای نوظهور و حمایت از رشد اقتصادی فراهم می‌کند.

سایر کشورها چه تصمیمی برای نرخ بهره دارند؟

بانک اندونزی چند ساعت پیش از فدرال رزرو، با ۲۵ واحد پایه نرخ بهره را کاهش داد.

بازده اوراق قرضه چین در اوایل معاملات پنجشنبه کاهش یافت، زیرا انتظار می‌رود پکن با اقدامات جدیدی به اقتصاد رو به کندی خود کمک کند.

بانک مرکزی انگلستان نیز روز پنجشنبه جلسه‌ای برگزار می‌کند و احتمالاً نرخ بهره را در ۵ درصد حفظ می‌کند، به‌ویژه پس از آنکه داده‌های تورمی نشان داد که تورم بخش خدمات در این کشور افزایش یافته است.

بانک ژاپن روز جمعه تصمیم‌گیری می‌کند و انتظار می‌رود که سیاست‌ها را تغییر ندهد اما احتمالاً در ماه اکتبر افزایش نرخ بهره را اعلام کند.

منابع:رویترز
این مقاله را به اشتراک بگذارید
یک کامنت بگذارید