رکود تولید در ایالات متحده ادامه دارد و به نظر نمی‌رسد به زودی به پایان برسد

رکود دو ساله در بخش تولید ایالات متحده ادامه دارد، به طوری که سفارشات کالاهای بادوام کاهش یافته و نشانه‌هایی از تردید در بازار مشاهده می‌شود.

افت و رکود تولید در ایالات متحده آمریکا

بخش تولید ایالات متحده همچنان در دوران رکود دو ساله خود به سر می‌برد و شاخص سفارشات کالاهای بادوام در نوامبر هم ۱/۱% کاهش یافت که سومین کاهش در چهار ماه گذشته است.

شاخص سفارشات کالاهای بادوام (Durable Goods Orders)، تقاضا برای کالاهای بادوام ساخت ایالات متحده را در داخل و خارج از کشور اندازه گیری می‌کند.

اقتصاددانان در نظرسنجی از وال استریت ژورنال پیش‌بینی کرده بودند که این سفارشات در این گزارش ۰/۳% افزایش یابد، اما داده‌های اخیر تصویر ناامیدکننده‌ای از کارخانه‌های آمریکایی ارائه می‌دهد.

این گزارش که قرار بود سه‌شنبه منتشر شود، به دلیل دستور اجرایی جو بایدن مبنی بر تعطیلی ادارات فدرال در تاریخ ۲۴ دسامبر به دلیل کریسمس، زودتر منتشر شد.

اگر وسایل حمل‌ونقل مانند اتومبیل‌ها و هواپیماها از نظر محاسباتی کنار گذاشته شود، سفارشات کالاهای بادوام تنها ۰/۱% کاهش داشت که نشان‌دهنده کاهش گسترده‌تر فراتر از بخش حمل‌ونقل است.

با وجود رکود کلی، یک نشانه از خوش‌بینی وجود دارد: یک شاخص کلیدی از سرمایه‌گذاری تجاری، سفارشات اصلی، در نوامبر ۰/۷% افزایش یافته که بزرگ‌ترین افزایش در ۱۵ ماه گذشته است. این سفارشات اصلی که از سوی سرمایه‌گذاران به‌عنوان نشانه‌ای از رشد آینده در نظر گرفته می‌شود، نشان‌دهنده پتانسیل برای رشد در آینده است. با این حال، هنوز زود است که گفته شود آیا این افزایش قابل‌استمرار خواهد بود یا نه.

جزئیات کلیدی گزارش کالاهای با دوام

  • سفارشات برای خودروها و هواپیماها در نوامبر کاهش جزئی داشت که بر کاهش کلی اثر گذاشت.
  • افزایش‌هایی در دسته‌هایی مانند ماشین‌آلات، رایانه‌ها و تجهیزات الکتریکی مشاهده شد.
  • در طول سال گذشته، سفارشات کالاهای بادوام ۵/۲% کاهش یافته است. کالاهای بادوام شامل محصولات با عمر حداقل سه سال می‌شوند که معمولاً نیاز به تعهدات مالی بیشتری از سوی خریداران دارند.

نقش تولید در اقتصاد

اگرچه تولید اکنون نسبت به گذشته بخش کمتری از اقتصاد ایالات متحده را تشکیل می‌دهد، اما همچنان تأثیر قابل‌توجهی دارد. رکود جاری نشان‌دهنده تردید خریداران در خریدهای بزرگ است که به نگرانی‌های باقی‌مانده درباره ثبات اقتصادی اشاره دارد.

چشم‌انداز تولید آمریکا در دولت آینده

در حالی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب، آماده می‌شود تا به دفتر خود وارد شود، تولیدکنندگان امیدوارند که با روی کار آمدن دولت دوستدار کسب‌وکار، وضعیت بهبود یابد. ترامپ وعده کاهش مالیات‌ها و مقررات را داده که ممکن است سرمایه‌گذاری را تحریک کند. با این حال، پیشنهادات او برای افزایش تعرفه‌ها و اخراج میلیون‌ها مهاجر غیرقانونی می‌تواند هزینه‌های کسب‌وکارها را افزایش دهد و چالش‌های جدیدی ایجاد کند.

در حال حاضر، بسیاری از کسب‌وکارها رویکرد محتاطانه «منتظر و تماشا» را در پیش گرفته‌اند.

واکنش بازارهای مالی

روز دوشنبه، شاخص داو جونز اندستریال به طور کمی کاهش یافت، در حالی که شاخص اس‌اندپی ۵۰۰ کاهش اندکی را تجربه کرد. شاخص نزدک که تحت تأثیر سهام فناوری است، توانست افزایش کوچکی داشته باشد.

منابع:مارکت واچ
این مقاله را به اشتراک بگذارید
یک کامنت بگذارید