قیمت نفت حدود ۲ درصد افزایش یافت

قیمت نفت به دلیل تعویق افزایش تولید اوپک‌پلاس و تمرکز بازار بر انتخابات آمریکا نزدیک به ۲ درصد افزایش یافت.

افزایش قیمت نفت

قیمت نفت در روز دوشنبه نزدیک به ۲ درصد افزایش یافت، پس از آن که اوپک پلاس تصمیم گرفت افزایش برنامه‌ریزی شده تولید را به مدت یک ماه به تعویق بیاندازد. در عین حال، بازار روی هفته‌ای حساس تمرکز کرده بود که در آن انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا برگزار می‌شود.

تا ساعت ۱۱:۰۲ صبح به وقت شرقی (۱۶:۰۲ به وقت گرینویچ)، قیمت آتی نفت برنت با افزایش ۱/۳۲ دلاری یا ۱/۸ درصدی به ۷۴/۴۲ دلار در هر بشکه رسید و نفت خام وست تگزاس اینترمدیت (WTI) آمریکا نیز با افزایش ۱/۳۴ دلاری یا ۱/۹ درصدی به ۷۰/۸۳ دلار در هر بشکه معامله شد.

در حالی که روز انتخابات در روز سه‌شنبه نزدیک است، کامالا هریس، کاندیدای دموکرات و دونالد ترامپ، کاندیدای جمهوری‌خواه، تقریباً در نظرسنجی‌ها مساوی هستند و احتمال دارد نتایج انتخابات تا بعد از پایان رای‌گیری اعلام نشود.

اوپک پلاس که شامل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، روسیه و سایر تولیدکنندگان متحد است، روز یکشنبه اعلام کرد که کاهش ۲.۲ میلیون بشکه در روز (bpd) تولید خود را تا ماه دسامبر حفظ خواهد کرد. این افزایش که پیش‌تر از ماه اکتبر به تعویق افتاده بود، به دلیل کاهش قیمت‌ها و ضعف تقاضا همچنان به تأخیر افتاد. اوپک پلاس در ابتدا قصد داشت تولید را از ماه دسامبر به میزان ۱۸۰ هزار بشکه در روز افزایش دهد.

جیووانی استائونوو، تحلیلگر UBS، اشاره کرد که اوپک پلاس احتمالاً به دنبال شفافیت بیشتر در مورد رشد اقتصادی جهانی و تأثیر کاهش نرخ بهره در ایالات متحده و تسهیل سیاست‌های اقتصادی در چین است. استائونوو افزود که این گروه به زودی درباره نتیجه انتخابات ایالات متحده و جبران کاهش تولید از سوی کشورهایی که قبلاً بیش از سهمیه تولید کرده‌اند، اطلاعات کافی خواهند داشت.

دبیرکل اوپک، هيثم الغيص، در یک رویداد صنعتی در ابوظبی اظهار داشت که اوپک پلاس نسبت به تقاضای نفت در کوتاه‌مدت و بلندمدت خوشبین است. مدیرعامل شرکت انی ایتالیا نیز اشاره کرد که کاهش عرضه اوپک پلاس و تلاش‌های اخیر برای بازگرداندن آن‌ها، باعث افزایش نوسانات در بازارهای انرژی و تاثیر بر سرمایه‌گذاری در تولیدات جدید شده است.

در ماه اکتبر، تولید نفت اوپک از پایین‌ترین سطح سال جاری افزایش یافت، که عمدتاً به دلیل رفع بحران سیاسی در لیبی بود، بر اساس یک نظرسنجی از رویترز. با این حال، تعهد عراق به محدودیت‌های تولیدی اوپک پلاس باعث شد این افزایش محدود باقی بماند. همچنین افزایش تنش‌ها در خاورمیانه توجه سرمایه‌گذاران را به خود جلب کرد، به ویژه پس از گزارش‌هایی مبنی بر اینکه اطلاعات اسرائیل احتمال می‌دهد ایران قصد حمله به اسرائیل از خاک عراق را دارد.

دنیس کیس‌لر، معاون ارشد تجارت در BOK Financial، گفت: «تنش‌های خاورمیانه بار دیگر در کانون توجه قرار گرفته، زیرا معامله‌گران منتظر هرگونه پاسخ احتمالی ایران هستند.»

کیس‌لر همچنین به کاهش ذخایر نفت خام و ذخایر بنزین – که اکنون نزدیک به پایین‌ترین سطح دو سال گذشته است – به عنوان عواملی اشاره کرد که خریداران را به بازار نفت جذب می‌کنند. طبق اطلاعات اداره اطلاعات انرژی آمریکا، ذخایر بنزین ایالات متحده در هفته منتهی به ۲۵ اکتبر به ۲۱۰/۹ میلیون بشکه کاهش یافت که پایین‌ترین میزان از نوامبر ۲۰۲۲ است.

دلار آمریکا روز دوشنبه ضعیف شد، زیرا سرمایه‌گذاران با توجه به احتمال پیروزی ترامپ از مواضع خود خارج شدند. کاهش ارزش دلار معمولاً تقاضای نفت را افزایش می‌دهد زیرا برای خریداران با ارزهای دیگر ارزان‌تر می‌شود.

در آینده، سرمایه‌گذاران به جلسه بانک مرکزی ایالات متحده چشم دوخته‌اند، که انتظار می‌رود نرخ بهره را در روز پنج‌شنبه به میزان ۲۵ واحد پایه کاهش دهد، و همچنین به چین که در آن کمیته دائمی کنگره ملی خلق انتظار می‌رود اقدامات محرک اضافی را برای تقویت اقتصاد در حال کند شدن تصویب کند.

منابع:رویترز
این مقاله را به اشتراک بگذارید
یک کامنت بگذارید