قیمت نفت در روز دوشنبه در بحبوحه نشانههایی از تقاضای ضعیف سوخت کاهش یافت؛ در حالی که اظهارات مقامات فدرال رزرو آمریکا امیدها به کاهش نرخ بهره را از بین برد؛ این موضوع میتواند در بزرگترین اقتصاد جهان رشد را کاهش و تقاضای نفت را کاهش دهد.
معاملات آتی نفت برنت با 7 سنت (0/1 درصد) کاهش به 82/72 دلار در هر بشکه رسید، در حالی که قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با 5 سنت کاهش به 78/21 دلار در هر بشکه رسید.
دوری قیمت نفت از تاثیرات خاورمیانه و تاثیر پذیری از اقتصاد جهانی
تینا تنگ، تحلیلگر اقتصادی در مورد تغییرات قیمت نفت خاطرنشان کرد:«بازارهای انرژی و نفت از تأثیرپذیری از درگیریهای خاورمیانه دوری کردند و دوباره توجه را به چشم انداز اقتصاد جهانی معطوف کردند.»
این تحلیلگر اقتصادی افزود که شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) در چین در ماه آوریل کاهش یافته که نشان میدهد تقاضای کسبوکار ضعیف است و از سوی دیگر دادههای اقتصادی اخیر ایالات متحده نیز نشانه کاهش رشد است.
تقویت دلار اغلب کاهش قیمت نفت را به دنبال دارد
تحلیلگران انتظار دارند بانک مرکزی آمریکا با حمایت از دلار، نرخ سیاستی خود را برای مدت بیشتری در سطح فعلی نگه دارد. دلار قویتر، نفت را برای سرمایهگذارانی که ارزهای دیگر دارند، گرانتر میکند.
تحلیلگران ANZ در یادداشتی گفتند که قیمت نفت نیز در بحبوحه نشانههایی از تقاضای ضعیف کاهش یافت، زیرا ذخایر بنزین و تقطیر ایالات متحده در هفته قبل از شروع فصل رانندگی در ایالات متحده افزایش یافت.
پالایشگاههای جهانی با کاهش سود فروش برای گازوئیل دست و پنجه نرم میکنند، زیرا پالایشگاههای جدید عرضه را افزایش میدهند و هوای معتدل در نیمکره شمالی و فعالیتهای اقتصادی کند باعث کاهش تقاضا شده است.
اوپک پلاس همچنان به دنبال کاهش عرضه خواهد بود
با این حال، بازار با انتظارات مبنی بر اینکه سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدان آنها که با هم به نام اوپک پلاس شناخته می شوند، می توانند کاهش عرضه را تا نیمه دوم سال تمدید کنند، حمایت می شود.
وزیر نفت عراق روز یکشنبه به خبرگزاری دولتی این کشور گفت که عراق، دومین تولیدکننده بزرگ اوپک، به کاهش داوطلبانه تولید نفت مورد توافق اوپک متعهد است و مایل است با کشورهای عضو در تلاش برای دستیابی به ثبات بیشتر در بازارهای جهانی نفت همکاری کند.
اظهارات وزیر در پی پیشنهاد او در روز شنبه مبنی بر اینکه عراق به اندازه کافی کاهش داوطلبانه انجام داده است و با هیچ گونه کاهش اضافی پیشنهاد شده توسط گروه تولیدکننده بزرگتر اوپک پلاس در نشست خود در اوایل ژوئن موافقت نخواهد کرد.
اوایل این ماه، اوپک پلاس از عراق خواست که سهمیه تولید خود را در مجموع 602000 بشکه در روز در سه ماه اول سال 2024 افزایش دهد. این گروه گفت که بغداد موافقت کرده است با کاهش بیشتر تولید در بقیه سال جبران کند.
تحلیلگران در یادداشتی می گویند: «عراق از ابتدای سال در کاهش کاهش داوطلبانه اضافی خود کوتاهی کرده است و بنابراین تمایل و توانایی عراق برای کاهش بیشتر احتمالاً محدود است».
“احتمالاً در آستانه نشست بعدی کمیته نظارت مشترک وزیران (JMMC) که برای 12 خرداد ماه آینده برنامه ریزی شده است، سر و صدای بیشتری ایجاد خواهد شد.”
بیکر هیوز (از بزرگ ترین شرکت های خدمات نفتی جهان) در گزارش هفتگی خود در روز جمعه اعلام کرد، در ایالات متحده، تولید تعداد دکل های نفتی در هفته گذشته با سه کاهش به 496 کاهش یافت که کمترین میزان از آبان ماه سال جاری بوده است.