روز گذشته قیمت نقره از ساعت 16:30 به وقت تهران 28.62 دلار در هر اونس باز شد. این قیمت نسبت به قیمت هر اونس نقره در روز چهارشنبه 0/51 درصد و از ابتدای سال 19/60 درصد افزایش داشته است.
قیمت لحظهای نقره
قیمت لحظهای نقره منعکس کننده چیزی است که معامله گران نقره را به صورت آنی (یا همان اسپات) خرید و فروش میکنند. در مقابل قیمت آتی، منعکس کنندهی قیمت نقره در ماههای بعد است.
قیمت نقدی نقره در بازار ارز (فارکس) به صورت XAG/USD نشان داده میشود. معامله گران نقره را به صورت 24 ساعته در سراسر جهان خرید و فروش می کنند، بنابراین قیمت آن دائماً در نوسان است.
قیمت نماد XAG/USD منعکس کننده ارزش یک اونس نقره به دلار آمریکا است و مانند جفت ارزهای سنتی در بازار جهانی فارکس معامله میشود. از آنجا که معاملات نقره در سطح جهانی انجام میشود، سرمایه گذاران همچنین میتوانند قیمت نقدی نقره را در برابر سایر ارزها، مانند XAG/EUR برای یورو و XAG/GBP برای پوند بریتانیا، بررسی کنند.
تاریخچه بهای نقره
قیمت نقره بر اساس متغیرهای متعددی مانند عرضه و تقاضا، رویدادهای ژئوپلیتیکی، قدرت ارز، دادههای اقتصادی و تغییرات در روند سرمایه گذاری در نوسان است. بنابراین، قیمت نقدی نقره در طی تاریخ با نوسانات بالایی همراه بوده است.
در اواسط دهه 1970، قیمت نقره کمتر از 10 دلار در هر اونس بود. اما در اواخر دهه 1970 شاهد افزایش شدیدی بود و تا سال 1980 به بیش از 49 دلار در هر اونس رسید.
علیرغم این افزایش شدید، قیمت ها دوباره کاهش یافت و در اواخر دهه 1980، نقره دوباره زیر 10 دلار در هر اونس معامله شد. این سطح برای سالها ادامه داشت و قیمت ها تا سال 2006 از 10 دلار در هر اونس فراتر نمیرفت.
رکود بزرگ دوره مهم دیگری را برای قیمت نقره رقم زد. در مارس 2008، قیمت تقریباً دو برابر شد و به حدود 20 دلار در هر اونس رسید که احتمالاً ناشی از بحران بانکی جهانی و اقدامات اقتصادی بعدی مانند تسهیل کمی بود.
بهبود حداقلی وضعیت اقتصاد کاهش شدید دیگری را در نقره به دنبال داشت و قیمت ها را به حدود 10 دلار در هر اونس در اکتبر 2008 بازگرداند. نقره یک صعود تاریخی دیگر را تجربه کرد و در آوریل 2011 به بالای 45 دلار در هر اونس رسید.
بالاترین اوج قیمت نقره در حدود 49/45 دلار به ازای هر اونس در ژانویه 1980 بود. در مقابل، پایین ترین سطح قیمت نقره در حدود 3/56 دلار در هر اونس در فوریه 1993 بود.
آیا خرید نقره سرمایه گذاری خوبی است؟
این افت و خیز های شدید مشخصه بازار نقره است که تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند بحرانهای اقتصادی، سفتهبازی بازار و رفتار سرمایهگذاران صورت میگیرد.
پاسخ به این سوال که آیا نقره سرمایه گذاری خوبی است یا خیر به اهداف سرمایه گذار، تحمل ریسک و زمان خاص سرمایه گذاری بستگی دارد. برای برخی، نقره می تواند راهی برای تنوع بخشیدن به سبد معاملاتی باشد که شامل سهام و اوراق قرضه یا فلزات گرانبهای دیگری مانند طلا باشد. اما سرمایهگذاران باید از چندین عامل منفی در سرمایه گذاری با نقره آگاه باشند: محدودیتهای دسترسی به نقره در اشکال مختلف بر خلاف طلا، نوسانات بالای آن و پتانسیل نوسان های طولانی مدت بدون روند از نکات منفی سرمایهگذاری با نقره است. همچنین درک این نکته مهم است که سرمایهگذاری در نقره میتواند با کاهش چند ساله قیمت مواجه شود و ممکن است همیشه با روندهای گستردهتر بازار یا فشارهای تورمی هماهنگ نباشد.
آیا نقره اثر ضد اثر تورمی دارد ؟
اثربخشی نقره به عنوان یک عامل ضد تورمی و برای ارزش سرمایه در برابر تورم متفاوت است و بستگی به زمان و یا مکان سرمایه گذاری دارد.در حالی که برخی از مطالعات نشان می دهد که نقره با شاخص اقتصادی تغییرات قیمت مصرف کننده در ایالات متحده همبستگی خوبی ندارد، در بلندمدت در بازار بریتانیا همبستگی خوبی را نشان داده است.
اما برای محافظت مطمئن تر در برابر تورم، سرمایه گذاران ممکن است کالاهای دیگری مانند انرژی و محصولات کشاورزی و یا فلزات گرانبهای دیگر مثل طلا را در نظر بگیرندکه اغلب رابطه مستقیم و هماهنگ تری با روندهای تورمی دارند و تشخیص سودآوری راحت تری را برای سرمایه گذاران فراهم میکنند.