قیمت نفت در روز جمعه افزایش یافت و برای دومین هفته متوالی رشد هفتگی را ثبت کرد، زیرا تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران و برنامهریزی جدید اوپکپلاس برای تولید، انتظارات در مورد کاهش عرضه جهانی را تقویت کرده است.
بهای معاملات آتی نفت برنت با ۱۶ سنت (۰/۲ درصد) افزایش به ۷۲/۱۶ دلار در هر بشکه رسید و نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۲۱ سنت (۰/۳ درصد) افزایش در ۶۸/۲۸ دلار در هر بشکه بسته شد.


در طول هفته، برنت ۲/۱ درصد و WTI حدود ۱/۶ درصد رشد کردند که بزرگترین افزایش هفتگی آنها از ابتدای سال جاری محسوب میشود.
روز پنجشنبه، وزارت خزانهداری آمریکا دور جدیدی از تحریمها علیه ایران را اعلام کرد که برای نخستین بار یک پالایشگاه مستقل چینی را نیز شامل شد. این اقدام پیامی به بازار ارسال کرد که شرکتهای چینی، بهعنوان بزرگترین خریداران نفت ایران، از فشارهای تحریمی آمریکا مصون نیستند. به گفته اسکات شلتون، تحلیلگر انرژی در TP ICAP، این موضوع بازار را تحت تأثیر قرار داد.
این چهارمین دور تحریمهای آمریکا علیه ایران از زمانی است که دولت آمریکا در ماه فوریه سیاست “فشار حداکثری” را اعلام کرده و وعده داده صادرات نفت ایران را به صفر برساند. به گفته جیووانی ستوانوو، تحلیلگر UBS، این سیاست احتمالاً باعث احتیاط بیشتر فعالان بازار در خصوص حمل نفت ایران خواهد شد.
تحلیلگران بانک ANZ پیشبینی کردند که صادرات نفت خام ایران به دلیل تحریمهای سختگیرانهتر تا یک میلیون بشکه در روز کاهش یابد. بر اساس دادههای شرکت ردیابی کشتی Kpler، صادرات نفت خام ایران در ماه فوریه بیش از ۱/۸ میلیون بشکه در روز بوده است.
قیمت نفت همچنین از برنامه جدید اوپکپلاس حمایت شد؛ این برنامه شامل کاهش تولید توسط هفت عضو برای جبران تولید مازاد قبلی است. این کاهشها به صورت ماهانه بین ۱۸۹ هزار تا ۴۳۵ هزار بشکه در روز تا ژوئن ۲۰۲۶ ادامه خواهد داشت.
به گفته ستوانوو از UBS، این برنامه احتمالاً مانع از افزایش قابلتوجه تولید اوپکپلاس در ماههای آینده خواهد شد. در عین حال، اوپکپلاس تأیید کرد که هشت عضو این گروه از آوریل، مجموعاً ۱۳۸ هزار بشکه در روز به تولید ماهانه خود اضافه خواهند کرد؛ اقدامی در جهت بازگرداندن بخشی از ۵/۸۵ میلیون بشکه کاهش تولیدی که از سال ۲۰۲۲ آغاز شده بود.
با این حال، حمایت کامل بازار به میزان پایبندی کشورهایی مانند عراق، قزاقستان و روسیه به کاهشهای اعلامشده بستگی دارد. الکس هودز، تحلیلگر نفتی در StoneX، اظهار کرد بازار نیاز به شواهد بیشتری در خصوص اجرای این کاهشها دارد. منابع صنعتی به رویترز گفتند که تولید نفت قزاقستان در ماه مارس به دلیل توسعه میادین نفتی به رکورد جدیدی رسیده و بیش از سهمیه تعیینشده اوپکپلاس تولید کرده است.