چند روز پس از امضای فرمانی برای لغو معافیت «دی مینیمیس»، رئیسجمهور دونالد ترامپ تصمیم گرفت آن را به طور موقت تمدید کند. این اصلاحیه در فرمان اجرایی روز جمعه بهصورت آنلاین منتشر شد.
اوایل این ماه، ترامپ در چارچوب سیاست تعرفهای گستردهتر علیه چین، قانون تقریباً یک قرنه «دی مینیمیس» را لغو کرد. این قانون به کالاهایی که ارزش آنها کمتر از ۸۰۰ دلار است، اجازه میدهد بدون پرداخت عوارض وارد ایالات متحده شوند. این معافیت به طور گسترده توسط پلتفرمهای تجارت الکترونیکی بزرگی مانند «Shein» و «Temu» و همچنین کسبوکارهای کوچک مانند فروشندگان «Etsy» و خردهفروشان مستقل استفاده میشود. طبق دادههای دولتی، در سال مالی ۲۰۲۲ بیش از ۸۰ درصد از واردات تجارت الکترونیکی ایالات متحده از این معافیت استفاده کردهاند و در سال ۲۰۲۴ بیش از ۱/۳ میلیارد محموله «دی مینیمیس» پردازش شده است.
ترامپ همچنین تعرفههایی را برای کانادا و مکزیک اعمال کرده بود اما اجرای آنها را حداقل برای ۳۰ روز به تعویق انداخت. تأخیر در حذف «دی مینیمیس» در حالی رخ میدهد که گمرک و حفاظت مرزی ایالات متحده (CBP) و خدمات پستی ایالات متحده در تلاش برای آمادهسازی زیرساختهای لازم برای اجرای این قانون هستند.
«رایان پیترسن»، مدیرعامل شرکت لجستیکی «Flexport»، در ایمیلی به واشنگتن پست گفت: «واقعیت این است که زیرساختها برای چنین تغییری آماده نبودند. دولت به CBP فرصت داده است تا سیستمهای مناسب را آماده کند.»
در حالی که این اصلاحیه به طور موقت معافیت «دی مینیمیس» را بازمیگرداند، کاخ سفید تأکید کرده است که این یک توقف موقتی است. در این فرمان ذکر شده که این معافیت پس از اعلام وزیر بازرگانی به رئیسجمهور مبنی بر آمادگی کامل سیستمها برای پردازش و جمعآوری عوارض، لغو خواهد شد.
این هفته، خدمات پستی ایالات متحده به طور موقت پذیرش بستهها و مرسولات پستی از چین و هنگکنگ را متوقف کرد اما ساعاتی بعد این خدمات را از سر گرفت. این نهاد اعلام کرد که در حال همکاری با CBP برای تدوین یک سیستم جدید جهت دریافت تعرفهها است.
این تغییر ناگهانی در سیاستگذاری، بازارهای خردهفروشی و حملونقل جهانی را دچار شوک کرد. شرکتها برای تفسیر تغییرات قانونی دست به کار شدند، به طوری که برخی مدیران اجرایی در تلاش بودند با بررسی اسناد گمرک و حفاظت مرزی ایالات متحده، تعهدات جدید خود را در روند ارسال محمولهها از چین به آمریکا درک کنند.
«آشفته، کلمهای است که من برای توصیف این وضعیت استفاده میکنم!»
— «رام بن تزیون»، مدیرعامل شرکت نرمافزاری «Ultra Information Solutions»