بازارهای بورس آمریکا روز دوشنبه برای دومین روز متوالی با رشد همراه شدند. این افزایش پس از چند هفته افت متوالی شاخصها رخ داد، در حالی که سرمایهگذاران به دنبال فرصتهای خرید و ارزیابی تأثیر سیاستهای اقتصادی دولت ترامپ بودند.
شاخص داوجونز با رشد ۳۵۳/۴۴ واحد معادل ۰/۸۵ درصد به ۴۱٬۸۴۱/۶۳ رسید. شاخص S&P 500 با افزایش ۳۶/۱۸ واحدی معادل ۰/۶۴ درصد، در سطح ۵٬۶۷۵/۱۲ بسته شد و نزدک کامپوزیت نیز ۵۴/۵۸ واحد، معادل ۰/۳۱ درصد افزایش یافت و به ۱۷٬۸۰۸/۶۶ رسید.

دادههای جدید اقتصادی تصویر متفاوتی ارائه دادند. فروش خردهفروشی در ماه فوریه ۰/۲ درصد افزایش یافت، اما کمتر از پیشبینیها بود و به گفته تحلیلگران، عمده این رشد ناشی از خریدهای اینترنتی پیش از اجرای تعرفههای جدید بوده است. در مقابل، شاخص فعالیت کارخانهای ایالت نیویورک با بیشترین افت طی دو سال گذشته مواجه شد و نگرانیها درباره کاهش رشد صنعتی را تقویت کرد.
همچنین شاخص اعتماد سازندگان مسکن که توسط انجمن ملی سازندگان خانه منتشر میشود، در ماه مارس به پایینترین سطح در هفت ماه گذشته رسید. دلیل اصلی این کاهش، بالا رفتن هزینههای ساختوساز بهدلیل افزایش تعرفه واردات مواد اولیه عنوان شده است.
در بازار سرمایه، سهام اینتل با رشد ۶/۸۲ درصدی مورد توجه قرار گرفت. این رشد پس از گزارشهایی درباره برنامههای اصلاحی مدیرعامل جدید شرکت در زمینه تولید تراشهها و راهبردهای هوش مصنوعی اتفاق افتاد. در مقابل، تسلا با افت ۴/۷۹ درصدی مواجه شد، چرا که یکی از موسسات مالی، هدف قیمتی سهام این شرکت را کاهش داد. از ابتدای سال، سهام تسلا حدود ۴۱ درصد افت داشته است.
سرمایهگذاران اکنون چشم انتظار جلسه روز چهارشنبه فدرال رزرو هستند. بر اساس پیشبینیها، نرخ بهره بدون تغییر باقی خواهد ماند، اما گزارشهای جدید این نهاد درباره وضعیت آینده اقتصاد آمریکا، توجه زیادی را به خود جلب خواهد کرد. در همین حال، بانک فدرال آتلانتا پیشبینی خود از رشد اقتصادی سهماهه اول را به انقباض ۲/۱ درصدی کاهش داده که نسبت به پیشبینی قبلی (۱/۶ درصد) بدبینانهتر است.
در مجموع، تمایل به خرید در بازار افزایش یافته است. در بورس نیویورک، تعداد نمادهای صعودی ۴/۴۴ برابر بیشتر از نمادهای نزولی بود. در نزدک نیز این نسبت ۲/۴۷ به ۱ بود. شاخص S&P 500، تعداد ۹ رکورد جدید قیمتی ثبت کرد، در حالی که نزدک ۴۵ رکورد صعودی و ۱۱۱ رکورد نزولی به ثبت رساند.