این واقعیت که وارن بافت، مشهورترین سرمایهگذار جهان، اکنون بیش از نیمی از دارایی خالص شرکت برکشایر هاتاوی را به صورت نقد و اوراق خزانهداری آمریکا نگه میدارد، نشانهای نگرانکننده است. در واقع، ذخایر نقدی او اکنون از سرمایهگذاریهایش در سهام عمومی آمریکا بیشتر است.
در آخرین نامه سالانه خود، این میلیاردر ۹۴ ساله برخلاف رویه معمولش، لحن هشدارآمیزی اتخاذ کرد و درباره خطرات «حماقت مالی» و شیادان و تبلیغکنندگانی که از اعتماد اشتباه دیگران سوءاستفاده میکنند، هشدار داد. او نوشت: «روند آمریکا همیشه بینقص نبوده است.» که چرخشی آشکار از اظهارات سال ۲۰۲۰ او محسوب میشود که گفته بود: «هرگز علیه آمریکا شرط نبندید!»
برای سرمایهگذارانی که به دنبال نشانههای سودآور هستند، اقدامات وارن بافت توجهها را به ژاپن جلب میکند. از سال ۲۰۱۹، او به خرید سهام پنج شرکت بزرگ ژاپنی، ایتوچو، ماروبنی، میتسوبیشی، میتسویی و سومیتومو، ادامه داده است. این شرکتها، به گفته بافت، مشابه برکشایر هاتاوی فعالیت میکنند. او اشتیاق خود را به مدیریت و مدلهای تجاری این شرکتها افزایش داده و تأکید کرده که برکشایر یک سرمایهگذار «متعهد» و «بلندمدت» است و نزدیک به ۱۰ درصد سهام هر شرکت را در اختیار دارد.
برکشایر در مجموع ۱۳/۸ میلیارد دلار برای خرید این سهام هزینه کرده که تا پایان سال ۲۰۲۳ ارزش آنها به ۲۳/۵ میلیارد دلار رسیده است. با وجود کاهش ۸ درصدی اخیر در قیمت سهام، این شرکتها همچنان جذاب هستند و با نسبت قیمت به درآمد کمتر از ۱۰ معامله میشوند که بسیار پایینتر از نسبت ۲۲ برابری بازار سهام آمریکا (S&P 500) است.
در همین حال، دارایی نقدی برکشایر به رکورد ۳۴۵ میلیارد دلار رسیده که تقریباً دو برابر سال گذشته است و اکنون ۵۳ درصد از دارایی خالص شرکت را شامل میشود. این میزان از سرمایهگذاری ۲۷۰ میلیارد دلاری این شرکت در سهام عمومی نیز بیشتر شده است که چرخشی قابلتوجه نسبت به سال گذشته محسوب میشود که سرمایهگذاری در سهام از نقدینگی پیشی گرفته بود.
بافت نگرانیها درباره این ذخیره نقدی عظیم را کماهمیت جلوه داد و به سرمایهگذاران اطمینان داد که برکشایر همچنان بخش عمدهای از سرمایه خود را در سهام عمدتاً آمریکایی، سرمایهگذاری خواهد کرد. اما اقدامات او نشان میدهد که فرصتهای بهتری را در جای دیگری میبیند، بهویژه در ژاپن، جایی که بیسروصدا سهامی قابلتوجه را در اختیار گرفته است.