چین اصلاحات روستایی خود را با هدف تقویت بخش کشاورزی و افزایش امنیت غذایی در مواجهه با چالشهایی مانند تعرفههای آمریکا، کندی رشد اقتصادی و تغییرات اقلیمی عمیقتر خواهد کرد. به گزارش رسانههای دولتی چین در روز یکشنبه، این تصمیم در چارچوب یک سند سیاستی کلیدی اتخاذ شده است.
سند شماره ۱ که برنامه سیاستهای سالانه شورای دولتی در حوزه کشاورزی و توسعه روستایی است، اقداماتی را برای بهبود نظام پاداش و یارانه در مناطق عمده تولید غلات معرفی کرده و همچنین بر صنعتیسازی کشت محصولات بیوتکنولوژیک تأکید دارد. به گفته خبرگزاری شینهوا، این اقدامات در راستای افزایش بهرهوری و پایداری تولید کشاورزی اجرا خواهند شد.
طبق آمار رسمی، چین که بزرگترین واردکننده غلات در جهان محسوب میشود، در سال گذشته تولید غلات خود را به ۷۰۶/۵ میلیون تن متریک رساند که نسبت به سال ۲۰۲۳، ۱/۶ درصد رشد داشته است.
راهنمای جدید سیاستهای کشاورزی چین، بر خودکفایی و ثبات عرضه تمرکز دارد تا این کشور را در برابر اختلالات احتمالی در تجارت کشاورزی با ایالات متحده، اتحادیه اروپا و کانادا مقاومتر کند. مقامات چینی تأکید دارند که کاهش وابستگی به واردات و افزایش توان تولید داخلی، یکی از اولویتهای اساسی این طرح است.
با وجود صدور مجوز برای کشت سویای اصلاحشده ژنتیکی و محصولات ویرایششده ژنتیکی همچون گندم و ذرت، سطح زیر کشت این محصولات همچنان محدود و تحت کنترل شدید قرار دارد و میزان پیشرفت در این حوزه مشخص نیست. دولت چین همچنان در مورد تأثیرات احتمالی این فناوریها در درازمدت محتاطانه عمل میکند.
علاوه بر این، سند سیاستی جدید بر تنظیم ظرفیت تولید خوک، حمایت از صنایع گوشت گاو و لبنیات، و افزایش سرمایهگذاری مالی در پروژههای توسعه روستایی تأکید کرده است. مقامات از مؤسسات مالی خواستهاند که منابع بیشتری را برای تقویت اقتصاد روستایی و افزایش تولید داخلی محصولات غذایی اختصاص دهند.
با توجه به چالشهای جهانی و تغییرات ژئوپلیتیکی، چین در حال تقویت زنجیره تأمین داخلی و افزایش اتکا به منابع داخلی خود است. اجرای این سیاستها میتواند تأثیرات قابلتوجهی بر بازارهای جهانی کشاورزی و تجارت محصولات غذایی بگذارد.