کاهش قیمت نفت با نگرانی از مازاد عرضه و تقویت دلار

قیمت نفت در روز دوشنبه به دلیل نگرانی از مازاد عرضه در سال ۲۰۲۴ و تقویت دلار آمریکا کاهش یافت. تحلیل‌گران پیش‌بینی کردند که قیمت نفت به طور میانگین در سال آینده میلادی پایین‌تر از سال جاری خواهد بود.

کاهش قیمت نفت - تصویر غروب آفتاب در اسکله های نفتی

قیمت نفت در روز دوشنبه در معاملات سبک قبل از تعطیلات کریسمس کاهش یافت. این کاهش به دلیل نگرانی‌ها از مازاد عرضه در سال ۲۰۲۴ و تقویت دلار آمریکا بود.

آینده نفت خام برنت با کاهش ۳۱ سنت (۰/۴۳٪) به ۷۲/۶۳ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که نفت خام وست تگزاس اینترمدییت (WTI) ایالات متحده با کاهش ۲۲ سنت (۰/۳۲٪) به ۶۹/۲۴ دلار در هر بشکه رسید.

تحلیل‌گران مک‌کواری پیش‌بینی کردند که مازاد عرضه در سال آینده افزایش خواهد یافت و اعلام کردند قیمت برنت به طور میانگین به ۷۰/۵۰ دلار در هر بشکه خواهد رسید، که به طور قابل توجهی کمتر از میانگین ۷۹/۶۴ دلار در سال جاری است..

گزارش‌ها نشان داد خط لوله دروژبا که نفت روسیه و قزاقستان را به مجارستان، اسلواکی، جمهوری چک و آلمان منتقل می‌کند، فعالیت خود را از سر گرفته است. این خط لوله از پنجشنبه به دلیل مشکلات فنی در یک ایستگاه پمپاژ روسیه متوقف شده بود، که نگرانی‌ها درباره عرضه نفت اروپا را کاهش داد.

تحلیل‌گر UBS، جیووانی استاونوو، اعلام کرد: «با تغییر دلار آمریکا از ضعیف به قوی، قیمت نفت دستاوردهای اولیه خود را از دست داده است.» دلار آمریکا در صبح دوشنبه به بالاترین سطح دو سال اخیر رسید و روند صعودی خود از جمعه را حفظ کرد. دلار قوی‌تر معمولاً نفت را برای خریداران با ارزهای دیگر گران‌تر می‌کند.

جان کیلدف، شریک شرکت Again Capital در نیویورک، اظهار داشت: «با توجه به عدم قطعیت فدرال رزرو و داده‌های اقتصادی کم‌رنگ، بازار همچنان بی‌هدف است.» در هفته گذشته، داده‌های ایالات متحده نشان داد که کاهش تورم باعث تسکین نگرانی‌ها پس از کاهش نرخ بهره فدرال رزرو شد. با این حال، سیگنال‌های متناقض از فدرال رزرو و شاخص‌های اقتصادی ضعیف بازار را در حالت بلاتکلیف نگه داشته است.

تحقیقات شرکت سینوپک، بزرگ‌ترین پالایشگاه آسیا، نشان داد مصرف نفت چین در سال ۲۰۲۷ به اوج خود خواهد رسید و هند جایگاه این کشور را تصاحب خواهد کرد و این موضوع به چشم‌انداز نزولی دامن زد.

دونالد ترامپ، اتحادیه اروپا را به افزایش واردات نفت و گاز ایالات متحده فراخواند و هشدار داد که ممکن است تعرفه‌هایی بر صادرات اتحادیه اروپا اعمال شود. ترامپ همچنین تا روز یکشنبه تنش‌ها را با تهدید به بازپس‌گیری کنترل ایالات متحده بر کانال پاناما افزایش داد و پاناما را به دریافت تعرفه‌های بیش از حد متهم کرد. رئیس‌جمهور پاناما، خوزه رائول مولینو، به شدت این اظهارات را رد کرد.

منابع:رویترز
این مقاله را به اشتراک بگذارید
یک کامنت بگذارید