آمریکا و چین برای دومین روز مذاکرات تجاری دیدار خواهند کرد

ایالات متحده و چین دومین روز مذاکرات پرتنش تجاری خود را با هدف کاهش تعرفه‌ها و تنش‌های اقتصادی برگزار می‌کنند.

مذاکرات چین و آمریکا

مقامات ارشد اقتصادی ایالات متحده و چین روز یکشنبه در ژنو برای دومین روز از مذاکرات تجاری دیدار خواهند کرد؛ مذاکراتی که هدف آن کاهش تنش‌هایی است که از جنگ تجاری دونالد ترامپ ناشی شده است.

این مذاکرات پیامدهای گسترده‌ای برای اقتصاد جهانی دارد؛ اقتصادی که در ماه‌های اخیر تحت تأثیر تعرفه‌هایی که ایالات متحده و چین بر کالاهای یکدیگر اعمال کرده‌اند، دچار تلاطم شده است. ترامپ حداقل تعرفه‌ای معادل ۱۴۵ درصد بر تمامی واردات از چین وضع کرده، در حالی که چین نیز بر کالاهای آمریکایی تعرفه وارداتی ۱۲۵ درصدی اعمال کرده است.

چنین تعرفه‌های تنبیهی، زنجیره‌های تأمین جهانی را مختل کرده‌اند. شرکت‌های آمریکایی به‌دنبال جایگزینی تأمین‌کنندگان چینی هستند، در حالی که کارخانه‌های چینی نیز در تلاشند راه‌هایی برای دور زدن تعرفه‌های آمریکا پیدا کرده و صادرات خود به آسیای جنوب شرقی را افزایش دهند. هم‌زمان، بسیاری از شرکت‌های آمریکایی در حال بررسی امکان افزایش قیمت‌ها برای جبران هزینه‌های ناشی از تعرفه‌ها هستند.

اقتصاددانان هشدار داده‌اند که این مناقشه تجاری می‌تواند رشد اقتصادی جهانی را کاهش داده و تورم را تشدید کند؛ موضوعی که احتمال وقوع رکود اقتصادی در ایالات متحده را افزایش می‌دهد. همین نگرانی‌های اقتصادی، ترامپ را تحت فشار قرار داده تا به‌دنبال توافقی با چین باشد.

پس از حدود هفت ساعت مذاکره در روز شنبه، ایالات متحده اعلام کرد که بیانیه رسمی درباره روند مذاکرات صادر نخواهد کرد.

ترامپ این مذاکرات اولیه را موفقیت‌آمیز توصیف کرد.

وی در پلتفرم «تروث سوشال» مدعی شد: «امروز دیدار بسیار خوبی با چین در سوئیس داشتیم. موضوعات زیادی مورد بحث قرار گرفت و توافقات مهمی حاصل شد. بازتنظیم کامل روابط به شیوه‌ای دوستانه اما سازنده صورت گرفت.»

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری و جیمی‌سون گریر، نماینده تجاری ایالات متحده، رهبری مذاکرات از طرف واشنگتن را بر عهده دارند. از طرف پکن، مذاکرات تحت هدایت «هه لی‌فنگ»، معاون نخست‌وزیر در سیاست اقتصادی، انجام می‌شود.

تعرفه‌ها عملاً تجارت میان دو اقتصاد بزرگ جهان را متوقف کرده‌اند.

اسکات بسنت در مذاکرات با چین
اسکات بسنت در مذاکرات با چین

پیش از این دیدارها، ترامپ اعلام کرده بود که ممکن است تعرفه‌ها را از ۱۴۵ درصد به ۸۰ درصد کاهش دهد. با این حال، سخنگوی کاخ سفید، «کارولین لویت»، گفت که برای کاهش تعرفه‌ها، چین باید امتیازاتی بدهد.

دولت ترامپ چین را به حمایت غیرمنصفانه از بخش‌های کلیدی اقتصاد خود و اشباع بازار جهانی با کالاهای ارزان متهم کرده است. ایالات متحده همچنین از چین خواسته اقدامات قاطع‌تری برای محدود کردن صادرات پیش‌ماده‌های فنتانیل انجام دهد؛ ماده‌ای که جان ده‌ها هزار آمریکایی را گرفته است.

چین قاطعانه اعلام کرده که قصد ندارد در پاسخ به تعرفه‌های ترامپ، امتیازات تجاری بدهد. مقامات چینی تأکید کرده‌اند که این کشور به درخواست ایالات متحده وارد مذاکره شده است.

مذاکرات تجاری آخر هفته برای فراهم‌سازی زمینه مذاکرات اقتصادی گسترده‌تر میان دو کشور طراحی شده بود. اقتصاددانان نسبت به احتمال دستیابی به توافقی سریع ابراز تردید کرده‌اند.

«نانسی واندن هوتن»، اقتصاددان آمریکایی در مؤسسه آکسفورد اکونومیکس، روز شنبه در یادداشتی نوشت: «ما معتقدیم که باید انتظارات را از آنچه ممکن است از این مذاکرات حاصل شود، کاهش داد.»

واندن هوتن توضیح داد که حتی اگر ایالات متحده نرخ تعرفه واردات از چین را به ۸۰ درصد کاهش دهد، نرخ مؤثر کلی تعرفه‌ها همچنان سه برابر بیشتر از پیش‌بینی‌های اولیه در زمان انتخاب ترامپ خواهد بود.

با این حال، ترامپ به نظر می‌رسد آماده است هرگونه امتیاز احتمالی از سوی چین را به‌عنوان یک پیروزی برای ایالات متحده معرفی کند.

ترامپ روز شنبه بار دیگر خواستار گشایش بازارهای چین به روی شرکت‌های آمریکایی شد و اعلام کرد: «پیشرفت بزرگی حاصل شد!!!»

این مقاله را به اشتراک بگذارید
یک کامنت بگذارید