در حالی که نشانههایی از تقویت تقاضای فصلی سوخت در ایالات متحده وجود دارد، قیمتها در بازار نفت در روز جمعه پیش از آغاز تعطیلات آخر هفته ثابت ماند؛ زیرا سرمایهگذاران بیشتر به آخرین اظهارات تهاجمی فدرال رزرو ایالات متحده در مورد نرخهای بهره توجه داشتند که اثر افزایشی تقاضا را خنثی کرد و نفت در نهایت با قیمتی ثابت معامله شد.
هر دو شاخص نفت برنت و نفت وست تگزاس در روز پنجشنبه به پایینترین حد خود در چند ماه گذشته رسیدند، علت اصلی این کاهش قیمت نفت، سنگینی سایه تورم بر اقتصاد ایالات متحده بوده است.
اقتصاد کلان و تعادل قیمت نفت
معاملات آتی برنت به سمت کاهش هفتگی بیش از 3 درصدی پیش میرفت، در حالی که قیمتهای آتی نفت وست تگزاس نزدیک به 4 درصد نسبت به هفته گذشته کاهش یافت، زیرا محدودیتهای اقتصاد کلان در ایالات متحده همچنان قیمتها را در تعادل نگه داشته است.
پریانکا ساچدوا، تحلیلگر ارشد بازار در این باره میگوید: «احساس شدید تقاضا به دلیل چشمانداز تهاجمی فدرال رزرو در مورد نرخها و پسزمینه «نرخهای احتمالاً بلندتر برای طولانیتر» به طور قابلتوجهی بر قیمتهای نفت در این هفته تأثیر گذاشت.»
آخرین جلسه فدرال رزرو در روز چهارشنبه هفته جاری به این بحث اختصاص داشت که آیا نرخهای بهره فعلی به اندازه کافی بالا هستند تا تورم سرسخت بعد از دوران همه گیری کرونا رو را مهار کنند یا نه؟
برخی از مقامات گفتند که در صورت افزایش تورم، مایل به افزایش مجدد هزینههای نرخ بهره و استقراض هستند. با این حال، جروم پاول، رئیس فدرال رزرو و سایر سیاستگذاران بانک مرکزی آمریکا گفتهاند که افزایش بیشتر نرخ بهره را بسیار دور از انتظار میدانند.
نرخ های بهره بالاتر میتواند رشد اقتصادی را کاهش دهد و تقاضای سوخت را کاهش دهد که نتیجه آن کاهش قیمت نفت خواهد بود. در همین حال، افزایش تقاضای بنزین در ایالات متحده به تثبیت قیمتها قبل از تعطیلات آخر هفته که شروع فصل رانندگی تابستانی ایالات متحده در نظر گرفته میشود، کمک کرد.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA) روز چهارشنبه اعلام کرد تقاضای بنزین در ایالات متحده به بالاترین سطح خود از نوامبر رسیده است. تحلیلگران بانک ANZ (بانک چند ملیتی استرالیا و نیوزلند) در یادداشتی گفتند که این اتفاق به حمایت از بازار کمک کرد؛ زیرا رانندگان ایالات متحده حدود یک دهم تقاضای جهانی نفت را تشکیل میدهند و فصل رانندگی در تابستان موج جدیدی از افزایش تقاضا برای بازارهای نفتی را در پی خواهد داشت.
اکنون همه نگاهها به سمت سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش که اوپک پلاس نامیده میشوند که قرار است در اول ژوئن نشستی برگزار کنند، دوخته شده است. جایی که انتظار میرود در مورد تمدید کاهش داوطلبانه تولید نفت به میزان 2/2 میلیون بشکه در روز تصمیمگیری کنند.