واکنش بازارهای جهانی به کاهش احتمالی نرخ بهره فدرال رزرو

بازارهای جهانی با پیش‌بینی کاهش نرخ بهره فدرال رزرو، داده‌های مثبت اشتغال استرالیا و رشد قیمت طلا و نفت، روند صعودی داشتند.

رشد بازارهای آسیایی

پس از گزارش افزایش مطابق انتظار تورم ایالات متحده و افزایش سهام تکنولوژی در وال استریت، انتظارات برای کاهش نرخ بهره فدرال در هفته آینده تقویت شد. بازارهای آسیایی بیشترین تاثیر را از این احتمال متأثر شدند و با رشد قابل توجهی همراه شدند.

پیشروی بازارهای ژاپن و استرالیا

شاخص نیکی ژاپن برای اولین بار از اواسط اکتبر از مرز ۴۰/۰۰۰ عبور کرد، تحت تأثیر عملکرد قوی در بخش تراشه‌ها و کاهش ارزش ین. کاهش ین به دلیل کاهش انتظارات برای افزایش نرخ بهره بانک مرکزی ژاپن بود.

در همین حال، دلار استرالیا پس از داده‌های قوی اشتغال که بالاتر از پیش‌بینی‌ها بود، جهش کرد. این بهبودی پس از کاهش روز چهارشنبه رخ داد که گزارش‌هایی مبنی بر احتمال کاهش بیشتر ارزش یوان توسط پکن در سال آینده منتشر شد. از آنجا که چین بزرگترین شریک تجاری استرالیا است، دلار استرالیا اغلب به عنوان نماینده‌ای برای یوان استفاده می‌شود.

عملکرد بازارهای منطقه آسیا

  • شاخص نیکی ژاپن ۱/۶ درصد افزایش یافت و شاخص تاپیکس نیز ۱/۱ درصد رشد داشت.
  • شاخص KOSPI کره جنوبی ۱/۸ درصد افزایش یافت.
  • شاخص تایوان ۰/۶ درصد افزایش پیدا کرد.
  • در هنگ کنگ، شاخص هنگ سنگ ۱/۸ درصد رشد کرد.
  • شاخص سهام سرزمین اصلی چین ۱ درصد افزایش یافت.

واکنش بازارهای جهانی و ایالات متحده

در وال استریت، شاخص نزدک ۱/۸ درصد افزایش یافت و برای اولین بار بالای ۲۰/۰۰۰ بسته شد، در حالی که S&P 500 با ۰/۸ درصد رشد همراه بود. با این حال، معاملات آتی هر دو شاخص کاهش اندک ۰/۱ درصدی را نشان دادند. معاملات آتی STOXX 50 اروپا نیز ۰/۱ درصد رشد داشت.

داده‌های تورم ایالات متحده نشان داد که شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) در نوامبر ۰/۳ درصد افزایش یافته است که با پیش‌بینی‌ها همخوانی داشت. تحلیلگران معتقدند این امر احتمال تغییر در سیاست‌های فدرال رزرو را کاهش می‌دهد. معامله‌گران اکنون احتمال ۹۷ درصدی برای کاهش ۰/۲۵ درصدی نرخ بهره فدرال در ۱۸ دسامبر قائل هستند.

واکنش بازار ارز

دلار آمریکا تحت تأثیر افزایش بازده اوراق قرضه در نزدیکی بالاترین سطح دو هفته‌ای خود باقی ماند. بازده اوراق ۱۰ ساله ایالات متحده امروز به ۴/۲۸۹ درصد رسید که بالاترین سطح از اواخر نوامبر بود.

  • دلار ۰/۲ درصد افزایش یافت و به ۱۵۲/۷۵۵ ین رسید، پس از گزارش‌هایی مبنی بر اینکه بانک مرکزی ژاپن ممکن است افزایش نرخ بهره را به سال آینده و پس از دریافت داده‌های بیشتر در مورد دستمزدها موکول کند.
  • یورو ۰/۱ درصد افزایش یافت و به ۱/۰۵۰۶ دلار رسید و از پایین‌ترین سطح یک هفته‌ای خود بهبود یافت.
  • فرانک سوئیس در ۰/۸۸۳۹۵ دلار ثابت ماند.
  • یوان در معاملات خارجی ۰/۲ درصد افزایش یافت و به ۷/۲۶۶۷ دلار رسید.

رشد طلا و نفت

طلا به بالاترین سطح یک ماهه رسید و به ۲۷۲۵/۷۹ دلار رسید قبل از اینکه کمی کاهش یابد و به ۲۷۱۱/۲۴ دلار برسد، زیرا انتظار می‌رود سیاست‌های پولی تسهیلی موجب کاهش بازده اوراق قرضه شود.

بهای نفت خام نیز افزایش هفتگی خود را در میان نگرانی‌ها درباره تحریم‌های احتمالی جدید بر تولید نفت روسیه ادامه داد. نفت خام برنت ۲۷ سنت افزایش یافت و به ۷۳/۷۹ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۱۶ سنت افزایش یافت و به قیمت ۷۰/۴۵ دلار در هر بشکه معامله شد.

بدین ترتیب به نظر می‌رسد بازارهای آسیایی و کالاهای جهانی با خوش‌بینی نسبت به سیاست‌های بانک‌های مرکزی همراه شده‌اند و زمینه مثبتی برای معاملات تا پایان سال فراهم کرده‌اند.

منابع:رویترز
این مقاله را به اشتراک بگذارید
یک کامنت بگذارید