چرا غول‌های فناوری به انرژی هسته‌ای روی آورده‌اند؟

غول‌های فناوری به دلیل نیازهای انرژی مراکز داده و هوش مصنوعی، به سرمایه‌گذاری در انرژی هسته‌ای برای تامین انرژی پایدار و کارآمد روی آورده‌اند.

انرژی هسته ای غول های فناوری

رشد سریع مراکز داده که هوش مصنوعی (AI) و رایانش ابری را پشتیبانی می‌کنند، تقاضای جهانی برای انرژی را به سطوح بی‌سابقه‌ای رسانده است. طبق گزارش وزارت انرژی ایالات متحده، مصرف جهانی برق ممکن است تا سال ۲۰۵۰ تا ۷۵٪ افزایش یابد که بلندپروازی‌های هوش مصنوعی صنعت فناوری نقش قابل توجهی در این افزایش دارد.

مراکز داده هوش مصنوعی و رایانش ابری ممکن است به زودی به قدری انرژی‌بر شوند که مصرف برق آن‌ها با مصرف برق کل شهرها برابری کند.

مارک نلسون، مدیرعامل گروه انرژی رادیانت، می‌گوید: «یک مرکز داده جدید که به اندازه شهری مانند شیکاگو برق نیاز دارد، نمی‌تواند بدون درک نیازهای برق خود فقط به ساختن ادامه دهد. این نیازهای برق باید پایدار، مداوم و ۲۴ ساعته در ۳۶۵ روز سال باشد.»

بنابراین شرکت‌های بزرگ فناوری، پس از سال‌ها تمرکز بر انرژی‌های تجدیدپذیر، اکنون در حال بررسی انرژی هسته‌ای به دلیل توانایی آن در ارائه انرژی گسترده به شکلی کارآمدتر و پایدارتر هستند.

مایکل ترل، مدیر ارشد انرژی و اقلیم در گوگل، می‌گوید: «انرژی هسته‌ای مزایای زیادی دارد. این یک منبع برق بدون کربن است، همیشه در دسترس است و ارزش اقتصادی فوق‌العاده‌ای ایجاد می‌کند.»

کارشناسان معتقدند که انرژی هسته‌ای، که زمانی به دلیل ترس از فجایع و نگرانی‌های ایمنی کنار گذاشته شده بود، اکنون به‌عنوان یکی از ارکان انقلاب انرژی آینده مطرح است. آن‌ها می‌گویند اقدامات اخیر شرکت‌های فناوری می‌تواند جرقه‌ای برای «احیای هسته‌ای» باشد که گذار جهانی به سوی آینده‌ای پایدارتر را تسریع می‌کند.

این مقاله را به اشتراک بگذارید
یک کامنت بگذارید